Espectacle ecològic, futurista i de teatre negre per obrir el Cuentacuentahucha

La Fundació Caixa Castelló- Bancaixa reprèn la temporada del cicle Cuencuentahucha d’espectacles d’arts escèniques per a menuts, que en aquesta ocasió programa Green Planet, un espectacle ecològic, futurista i de teatre negre, en què la companyia valenciana de titelles Teatre Buffo anima imaginar altres mons possibles amb l’objectiu final de poder conèixer , respectar i gaudir del nostre entorn a través d’una història de sensibilització mediambiental.

L’espectacle està programa per aquest divendres, 4 d’octubre, a partir de les 18.30 hores a la Sala Bancaixa Sant Miquel, que obre les portes per primera vegada per a aquest tipus d’espectacles, que fins ara sempre s’havien programat a l’Edifici Hucha de Castelló i que permet albergar muntatges de major format i visualment més atractius per al públic jove. L’actuació, que té una durada de 55 minuts, és gratuïta i exclusivament per a públic infantil a partir de quatre anys , fins a completar aforament.

Empar Claramunt narra i escenifica aquesta història amb diferents tipus de titelles abordant continguts adequats a nens i nenes a partir de quatre anys. Una aventura eco-galàctica que Teatre Buffo estrena aquest temporada 2013-14 i que aterra a Castelló de la mà de la Fundació Caixa Castelló-Bancaixa.

Llicenciada en Filologia Moderna el 1975, Empar Claramunt va iniciar deu anys després la seua formació de titellaire amb Maria Signorelli, per treballar després amb Philippe Genty a l’Institut del Teatre de Barcelona, el 1987, i amb Peter Sumen a l’Institut Internacional de la Marionnette de Charleville- Mézièrs, el 1991. Ha desenvolupat experiències pedagògiques amb persones afectades per la síndrome de Down i també de difusió de les noves tècniques del teatre de titelles aplicats al currículum escolar.

Teatre Buffo naix el 1983 com a resultat d’una experiència pedagògica d’ensenyament de la llengua italiana al Centre G. Leopardi de València dirigida per Empar Claramunt. Realitza en la seua primera etapa els muntatges Nyic Nyac (1983), De pel·lícula en Brujiwood (1985) i El jugador de Petrer (1986) Premi a Produccions de la Generalitat Valenciana . En 1995 és la trobada entre els llenguatges del clown i el teatre d’objectes. En 2000 inicia l’escenificació de contes populars i actuals, en xicotet format, amb objectes quotidians i en 2003 aplica les ombres i titelles.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!