Festes d’Halloween aptes per a tots el públics els públics a Castelló i Benicàssim

Truc o tracte? És la frase màgica que tot els xiquets saben que és obligatori dir per a anar de casa a casa demanant caramels el 31 d’octubre. És la nit d’Halloween. I encara que és una de les festes més populars als Estats Units, cal destacar que a poc a poc, mitjançant la influència de la televisió i el cinema, s’ha anat estenent cap a altres països, contagiant a tots amb el desig de festejar-ho també. D’origen cèltic, el seu nom és l’abreviatura de “All Hallows Eve”, que significa la vespra del dia de Tots els Santos.

A Castelló també s’ha experimentat un gran auge en la celebració d’Halloween. De fet, el dijous, 31 d’octubre, se celebrarà, com és habitual des de fa uns anys una Gran festa d’Halloween en el poliesportiu Gran Via l’entrada de la qual és gratuïta. La festa està organitzada enguany per l‘Associació Llatinoamericana Cultural Esportiva i Gastronòmica que impulsa d’aquesta manera una tradició molt arrelada a Amèrica.

Encara que la trucada a la festa s’ha realitzat a les 16, com expliquen des de l’Associació, les activitats més destacades no començaran fins a les 18. Serà a partir de les sis de la vesprada quan els xiquets, que ja hauran eixit del col·legi, acompanyades per pares, avis, oncles i altres, puguen assistir a aquesta gran festa disfressats (organitzen un concurs en el qual es premiaran als quatre millors disfressats), en la qual tampoc faltarà una disc-mòbil per a ambientar la vesprada. A més hi haurà castells inflables, pallassos i animació fins a ben entrada la vesprada.

Una altra festa a Castelló és la que se celebra en Indiana Bill. En ella no faltarà l’ambientació, discomóvil per a papàs i mamàs, jocs, espectacle de màgia, desfilada de disfresses, pluja de llepoleries i molt més. Per açò us animem al fet que cerqueu la disfressa més terrorífica per a espantar-los a tots.

Però les festes d’Halloween se succeeixen al llarg de la província. Una altra proposta que us fem és la que ha organitzat l’Ajuntament de Benicàssim. En aquesta localitat, hi haurà concentració de carrosses i gent disfressada en l’avinguda Barcelona. A continuació hi haurà una desfilada i en finalitzar també hi haurà discomóvil. Es pot participar a peu o en carrossa i és una oportunitat, per l’horari, per a poder portar als xiquets.

Però aquestes festes no tindrien sentit si no coneguérem algunes dels seus costums com:

La carabassa

Símbol d’Halloween, el Jack o Lantern consisteix en una carabassa amb un rostre tallat que s’il·lumina amb una vela, aquesta tradició va ser portada pels irlandesos i la seua llegenda de Jack, un home malvat que en morir no és acceptat ni en el cel ni en l’infern pel que vaga pel món cercant una entrada a aquests llocs ajudat per un repollo i una vela, el repollo va ser canviat per la carabassa, més comuna en USA, i es va popularitzar tornant-se l’emblema d’aquesta festa. Però com estem a la Comunitat Valenciana, us deixem una mostra del que es pot fer amb unes taronges de la nostra terra.

Una disfressa que espante

Part de la màgia d’Halloween consisteix a disfressar-se, l’origen d’aquesta tradició pot remuntar-se a Europa, quan la pesta assotava el continent i durant la celebració del dia de Tots els Santos van sorgir algunes representacions artístiques que es realitzaven en les misses, on la gent es disfressava per a recordar als creients el vulnerables que som davant la mort, el costum es va popularitzar, sempre amb la mort pel mig, podent ser l’explicació per a les disfresses de la nit de bruixotes

Truc o tracte

A EUA no hi ha Halloween sense el Truc o tracte, el dolç o pilleria en el qual els xiquets van de casa a casa demanant llaminadures, tradició que es relaciona amb la persecució dels protestants als catòlics a Anglaterra, després d’un intent d’atemptat al rei protestant Jaime I, els homes protestants de l’època van crear una celebració de burla en la qual anaven a casa dels catòlics tapats amb màscares a exigir cervesa i pastissos, aquesta idea es va transformar fins a unir-se a la celebració d’Halloween.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!