Calamars Farcits: un plat nutritiu i amb sorpresa

Els xiquets són com els adults: es cansen de menjar sempre el mateix. Per això, de tant en tant no ve malament dedicar-li un poc més de temps a la cuina i elaborar un plat amb aquells ingredients que necessiten els nanos per al seu creixement però amb l’estètica que cerquen els adults per al seu delit. Com aquests Calamars Farcits, un menjar que conté peix, carn i verdures però que es presenta de forma diferent: amb el cefalòpode marí com protagonista, el pebrera, la vedella i el porc com elements sorpresa i una riquíssima salsa de tomata per a sucar.

 Ingredients:

10 calamars mitjans i nets.
140 grams de ceba (100 grams per a la salsa i 40 grams per al farciment del calamar).
40 grams de pebrot roig.
2 dents d’all (1 all i mig per a la salsa i 1/2 per al farciment del calamar).
150 grams de carn picada de vedella i porc.
10 grams de pa hidratat en llet.
1 ou mitjà.
1 culleradeta de julivert.
200 grams de tomata triturada.
50 grams de vi blanc.
10 furgadents.
Sal, pebre i oli d’oliva.

La preparació dels Calamars farcits de Carn no és en absolut difícil, però sí laboriosa en comparació d’altres plats. Primer, i una vegada nets els calamars i hidratat el pa amb un poc de llet, procedirem al preparat de les hortalisses: pelarem la ceba i l’all i els picarem en ciselé, és a dir, en daus d’aproximadament un mil·límetre de grossor. Farem el mateix amb el pebrot roig: el rentarem i tallarem en porcions de la mateixa grandària.

Finalitzada aquesta tasca, ens centrarem en el farciment del calamar: picarem les pates en trossos de, més o menys, un mil·límetre de grossor i els barrejarem amb 40 grams de ceba, la meitat d’una dent d’all, el pebrot roig, la carn picada de porc i vedella, el pa, l’ou i el julivert. Introduirem la barreja en una màniga pastissera i, amb ajuda d’aquest utensili, omplirem cadascun dels calamars i els segellarem amb un escuradents.

Després, posarem a calfar una cullerada d’oli d’oliva en una paella de base ampla i, una vegada arribada la temperatura desitjada, daurarem en ella els calamars. Retirarem del foc i reservarem en un plat.

En la mateixa paella i amb l’oli sobrant, fregirem la ceba i, una vegada llesta, afegirem l’all i l’ofegarem. Abocarem el vi, deixarem evaporar i afegirem la tomata triturada. Quan la salsa haja reduït un poc, afegirem els calamars, salpebrarem i courem fins que estiguen tendres. Si ho desitgem i perquè la seua teixidura siga més agradable, liquarem la salsa i banyarem els calamars, ja sense furgadents, amb ella.

1. Una vegada nets els calamars i hidratat el pa, pelar i tallar la ceba i l'all en daus de, més o menys, un mil·límetre de grossor. Fer el mateix amb el pebrot roig: rentar i picar en trossos de la mateixa grandària que la resta d'ingredients.

2. Picar les pates de calamar en daus d'un mil·límetre de grossor.

3. En un bol, barrejar les potes de calamar amb la carn picada de porc i vedella, 100 grams de ceba, meitat d'una dent d'all, el pebrot roig, el pa, l'ou i el julivert.

4. Agregar el julivert picat a a la barreja i tornar a barrejar.

5. Amb ajuda d'una màniga pastissera, omplir els calamars i segellar amb escuradents.

6. En una paella de base ampla, calfar una cullerada d'oli d'oliva i daurar en ella els calamars. Reservar en un plat fins que la salsa de tomata estiga quasi llesta.

7. En aqueix mateix recipient, fregir la ceba i, una vegada llesta, afegir l'all i el vi. Deixar evaporar el licor, agregar la tomata triturada i coure tots els ingredients a foc lent.

8. Quan la salsa de tomata haja reduït un poc, agregar els calamars, salpebrar i cuinar fins que estiguen tendres.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!