Crêpes d’espinacs amb pollastre, xampinyons i formatge blau

Molts ingredients, però poca feina. Aquest és l’objectiu de les Crêpes d’espinacs amb pollastre, xampinyons i formatge blau que vos proposem hui: que els nanos mengen bé però que els pares no passen hores tancats a la cuina. I més ara que arriba el bon temps i les ganes d’aire lliure i socialitzar augmenten. Si no vos ho creieu, només heu de fer-li un cop d’ull al pas a pas de la seua elaboració: senzill i ràpid. El resultat: un plat riquíssim tant per a pares com per a xiquets.

125 grams de farina de blat.
2 ous.
250 grams de llet sencera.
25 grams de mantega i una mica més per untar la paella on es cuinaran.
80 grams d’espinacs frescos.
1 culleradeta de sucre.
1 culleradeta de sal.
1 cullerada de Conyac o de Cointreau
240 grams de pit de pollastre.
100 grams de ceba.
200 grams de xampinyons.
40 mil·lilitres de vi blanc.
400 mil·lilitres de nata.
80 grams de formatge blau (la quantitat de formatge blau és orientativa, variarà en funció del gust del nen per aquest tipus de formatge).
Formatge ratllat per empolvorar sobre les crêpes.
Oli d’oliva, sal i pebre.

No senyor, no mentim. Aquest plat és fàcil i ràpid de preparar. Fixeu-vos. Primer, pesarem la farina, la llet, la mantega i els espinacs i, després, introduirem aquests ingredients en un recipient i els barrejarem amb els ous, la sal, el sucre i el licor ajudant-nos d’un robot de cuina. Filmarem la barreja i la deixarem reposar fins que el farcit de les creps estiga llest.

Finalitzada aquesta tasca, pelarem i tallarem la ceba en daus d’aproximadament 5 mil·límetres; netejarem els xampinyons i laminarem procurant que el gruix dels mateixos no excedeixe el de la ceba, i trossejarem el pit de pollastre. Escalfarem oli d’oliva en una paella i, quan haja assolit la temperatura desitjada, sofregirem la ceba a foc lent. Tot seguit, afegirem el pollastre i, un cop daurat, els xampinyons. Quan l’aigua que desprenen aquests fongs s’hagi reduït, hi afegirem el vi blanc, deixarem evaporar, salpebrem i reservarem.

En una paella diferent, abocarem la nata, portarem a ebullició, afegirem el formatge blau i, quan aquest s’haja fos, retirarem del foc. Barrejarem una mica de la salsa de formatge blau amb el pollastre, els xampinyons i la ceba i reservarem la resta per cobrir les creps.

Després, fondrem una mica de mantega en una paella antiadherent que, prèviament, haurem escalfat al foc i, amb ajuda d’un paper, untarem el fons i les parets del recipient amb ella. Abocarem una mica de la massa de creps a la paella i escamparem bé perquè la pasta quedi fina i ampla i, un cop quallada, donarem la volta, deixarem coure una mica més i extraurem del foc.

Repetirem el mateix procediment fins que la massa s’hagi acabat i, llavors, omplirem cada crêpe amb una mica de barreja de pollastre, xampinyó i formatge blau. Disposarem els rotllos en un recipient per coure, cobrirem amb la salsa de formatge blau, empolvorarem una mica de formatge ratllat per sobre i posarem al forn a 180 º amb l’opció grill fins que la superfície s’haja daurat. Tot seguit, retirarem del forn i emplateu.

 

1. Pesar la farina, la mantega i la llet.

2. Mesclar la mantega, la farina, la llet, els ous, la sal, el sucre i el licor amb ajuda d'un robot de cuina o, si no n'hi ha, a mà i fent servir varetes.

3. Afegir els espinacs frescos, que prèviament haurem pesat, a la massa de creps i triturar. Reservar fins que el farcit de pollastre, ceba i xampinyons i la salsa de formatge blau estiga llesta.

4. Pelar i tallar la ceba en daus no superiors als 5 mil·límetres de grossor.

5. Netejar els xampinyons i laminar-los, intentant que el seu grossor no siga major que el de la ceba.

6. Tallar els pits de pollastre en daus no molt grans per a facilitar l'emplatat i la seua posterior degustació.

7. Calfar oli d'oliva en una paella i, quan abaste la temperatura desitjada, sofregir la ceba a foc lent. Després, afegir el pollastre i daurar.

8. Afegir els xampinyons a la mescla de ceba i pollastre i, quan l'aigua d'estos fongs s'haja reduït, afegir el vi blanc. Una vegada evaporat l'alcohol, salpebrar, retirar del foc i reservar.

9. En una altra paella, abocar la nata, portar a ebullició i afegir el formatge blau. Quan este s'haja fos, retirar del foc i mesclar una xicoteta part amb el pollastre, els xampinyons i la ceba.

10. Calfar una paella antiadherent, fondre en ella un poc de mantega i escampar amb ajuda de paper de cuina per les parets i fons del recipient.

11. Abocar un poc de massa de creps en la paella i escampar bé perquè la massa quede fina i àmplia. Una vegada quallada, donar la volta, deixar coure un poc més i retirar del foc. Repetir este procés fins que la mescla s'haja acabat.

12. Omplir cada crep amb un poc de mescla de pollastre, xampinyons i formatge blau. Disposar-les en un recipient per a enfornar, cobrir-les amb salsa de formatge blau i empolvorar per damunt un poc de formatge ratllat. Introduir en el forn que prèviament haurem calfat a 180é, triar l'opció grill i deixar daurar la superfície. Extraure del foc i emplatar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!