Castelló es plena d’artesania, gastronomia i jocs amb sabor medieval

El Mercat Medieval de Castelló pren el relleu a la Fira de Sant Andreu d’Almassora i a la d’Al Qura de l’Alcora. Només una setmana després serà la capital de la Plana la qual retrocedisca en la història per recuperar l’esperit dels mercats artesans. Amb la de 2013 seran 12 les edicions d’aquest certamen organitzat per Amics de la Natura que del 6 al 8 de desembre, coincidint amb el pont la Constitució, convidaran a castellonencs i visitants a passejar entre parades d’artesania, de decoració i d’alimentació.

Al llarg del carrer Major, en el tram entre Cardona Vives i Maria Agustina, s’instal·laran les parades d’artesania (bijuteria en plata, cuir, macramé, minerals, fimo, esmalts al foc; complements, sacs tèrmics, cosmètica natural, sabons, aromateràpia, joguines, espelmes, encens, minerals, bols tibetans, fofuchas, decoració, regals, etc ).

I a la plaça de les Aules es concentraran les parades d’alimentació (formatges, embotits, olives, melmelades, pa de pagès, pebre vermell de la vera, sobrassada de Mallorca, cecina, pastisseria catalana, càntabra, gallega i manxega, etc ) i restauració (taverna valenciana, argentina i andalusa, creps, kebab i falafel, menjar vegetarià, mexicana, colombiana, pizzes, crestes, cerveses artesanes i d’importació, vins i licors de Portugal, teteria àrab, etc).

Però el Mercat Medieval no oblida els menuts de la casa i comptarà amb atraccions infantils com els cavallets a pedals, la sínia de fusta i els jocs de medievals. Una combinació ideal per passejar per un centre històric de Castelló ambientat per a l’ocasió.

Divendres 6 a les 18.00 se celebrarà la desfilada inaugural, que eixirà de la Porta del Sol i recorrerà els carrers Enmig, Colón i Major per acabar a la plaça de les Aules. En aquest espectacular desfilada participaran més de 100 persones, entre ells, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, l’Associació Cultural L’ Aljama, la companyia de Zirak-Zigil i ballarines orientals de l’escola de Annelise i Dumtak percusió. Durant els tres dies hi haurà cercaviles musicals recorrent tot el mercat i el diumenge 8 al migdia hi haurà un espectacle de dansa oriental a la plaça de les Aules.

I si vos agrada això de passejar entre parades d’artesania i més ara que s’acosta el Nadal, l’oferta es complementa amb les fires instal·lades a la Plaça Major ia la plaça Hort dels Corders. Els més menuts preferiran les atraccions instaldas a la plaça Maria Agustina: el tren del Nadal i un parell de cavallets a més d’un lloc de xurros per si el fred convida a degustar aquest producte típic de l’hivern.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!