Marató ‘Perquè volem’ d’arts escèniques en valencià i per a tots els públics a Vila-real

Una iniciativa popular, nascuda gairebé per casualitat, cuinada en xarxes però que ha quallat en un projecte cultural que té pinta d’arribar per quedar-se. El seu nom diu molt: Perquè volem. La seua motivació també: reivindicar la llengua valenciana a través de la cultura en temps convulsos. Amb aquesta excusa o per aquesta necessitat, més d’una vintena d’actors, actrius, poetes, narradors orals, escriptors, cantants, associacions, etc. participaran en la marató de contes, cançons, poesies i textos en valencià que inundaran la plaça de la Vila de Vila-real aquest dissabte, 7 de desembre, d’arts escèniques per a tots els públics.

Una proposta que atén a tots els públics. De 17.00 a 20.00, espectacles per a públic familiar. I fins a les 23.00 per a públic adult . Sis hores de microactuacions perquè sí. Perquè volem. La llista de participants supera la vintena de confirmacions i continua oberta. De moment estan garantits (sempre que el temps ho permeta) espectacles de contes infantils, música, poesia, nadales, endevinalles, teatre, poesia…

Entre els participants que han confirmat la seua assistència trobem narradors orals de la talla de Salva Mussenaccitu, Valentí Pinyot o Contaclown, a les actrius Laia Porcar i Anna Dobón de la companyia Teatre Plegable, al músic Manel Brancal que a la guitarra acompanya a Carmen Maria Serrano a l’espectacle La Molinereta, del que està previst que oferisquen una de les cançons;… i fins i tot el Cor de Nadales del col·legi Botànic Calduch. Però això només és una mostra, dissabte a la plaça de la Vila hi haurà molts més.

Una marató gratuïta per reivindicar el valencià des de la cultura, per apropar el públic a les arts escèniques, a peu de carrer… precisament on una ciutat com Vila -real presència el seu festival més internacional, el Festival Internacional de Teatre de Carrer. Així que no ens sorprèn que aquesta iniciativa haja nascut ací, per a tots els públics i per amor a l’art i al valencià.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Marató ‘Perquè volem’ d’arts escèniques en valencià i per a tots els públics a Vila-real

  1. Pingback: Espai Menut | Maratón cultural lúdico y reivindicativo en defensa de la escuela en valenciano

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!