Recursos musicals per als més xicotets

Aprendre música és una de les activitats extraescolars que se segueix imposant amb força des de fa uns anys. I és que la facilitat amb la qual s’aprenen les peces musicals es treballa des de ben petitons. Aquest creixent interès per part dels pares i mares ha fet créixer també el nombre de centres d’ensenyaments musicals a Castelló, que en alguns casos es treballa des de bebès acompanyats per les mares. Els objectius d’aquestes escoles són despertar i desenvolupar la capacitat de comunicació dels més xicotets realitzant activitats perquè aprenguen a comunicar-se i expressar-se amb els altres. Al mateix temps es treballen exercicis per a desenvolupar la creativitat, avançant en el desenvolupament de la seua percepció auditiva, a través de jocs que li posaran en contacte amb diferents aspectes de la música: el so, la coordinació o el ritme.

En aquest article us informem dels centres i els cursos que imparteixen per a aquest curs 2013/2014. Us animem al fet que deixeu les vostres valoracions o si coneixeu alguna que no hem inclòs.

Sala zona 3 (Castelló)

Aquest centre està situat en el carrer Bisbe Salines 6 de Castelló. Entre els cursos que ofereixen per a enguany es troben:
Curs BABY DO-RE-MI. Curs d’estimulació musical.
A qui va dirigit? A bebès i xiquets des dels 3 mesos fins als 6 anys acompanyats per les seues mares i/o pares.
En què consisteix? Són tallers d’estimulació musical a través del ritme, el moviment corporal i els sentits aplicats al període inicial de la vida, o de 0 a 6 anys. En aquests tallers mares i pares comparteixen amb els seus fills i filles diferents activitats i jocs musicals on s’explora i investiga, es desenvoluparen habilitats motores i cognitives, s’adquireix capacitat d’atenció i escolta, es desenvolupa i fomenta la relació i la comunicació social i familiar, es desperta la imaginació, la curiositat i la creativitat dels mes xicotets. Als pares i les mares els possibilita crear llaços afectius amb el seu bebè i així fomentar la seua seguretat, centrar l’atenció, estimular la parla, exercitar la seguretat i provocar aprenentatges. Tot a través de joc musical!! Grups reduïts. Les classes es desenvoluparen en petits grups de mames/o papàs amb bebès i xiquets des dels 3 mesos fins als 6 anys. Els grups es formen segons etapes d’edat. (Horari dels grups: els dimecres a les 16:30,17:30 i 18:30.
Multidisciplinari xiquets (Dos grups. De 5-8 anys i de 9-11 anys)
La infància és el moment de provar-ho tot, descobrir el que t’agrada i el que no. Per a ajudar al creixement i el desenvolupament mental dels xiquets volem donar-los la possibilitat de conèixer gran varietat de disciplines i activitats. Aquestes, a més de potenciar la psicomotricitat, ens obrin la ment cap a una major sensibilitat i coneixement de nosaltres mateixos. Existeix una oferta formativa molt variada i en aquest curs us suggerim una introducció a algunes de les nostres millors propostes. Un coneixement multidisciplinari que et permet l’experimentació i promou l’aprenentatge. Potencia la teua creativitat explorant nous punts de vista i decideix en quin camp vols aprofundir. Anima’t, el saber no ocupa lloc!
Els dijous de 17:45 a 18:45
Ioga mamàs i bebès
Ioga amb mamàs i bebès és un espai que ofereix l’experiència d’una pràctica compartida de ioga (mamà- bebè) per a sentir i gaudir dels efectes de la respiració i el moviment de dos. Atenció, senzillesa i respecte són les bases de la línia d’ensenyament en aquestes classes les quals ens ajuden a descobrir els nostres nous ritmes i mirades. Els dimecres d’11:00 a 12:00.
Ioga embarassades
En Ioga per a dones embarassades es practica un ioga plaent i fàcil de fer. És un ioga que ajuda a la dona a alliberar tensions acumulades en les articulacions i músculs i incrementa la seua energia i vitalitat. A poc a poc les dones aprenen a relaxar-se i respirar establint un vincle conscient amb el bebè. Els exercicis van variant segons la dona es trobe en el 1º,2º i 3*er trimestre. Els dimarts de 10:30 a 11:45
Espectacles familiars (dissabtes 11.30h). Consultar calendari.

The Session (Borriana)

Aquest centre es troba en el carrer Finello, 43. Sota 5 de Borriana.
En The Session s’imparteix per als xicotets:
Ensenyament musical infantil. The Session dóna molta importància a l’aprenentatge dels més xicotets. Té una avançada programació d’activitats que faran que la música prenga un paper important en la vida dels xiquets, ja que aprendran passant-ho ben. A més ofereix la possibilitat d’impartir les classes en anglès. Si cerques que el teu fill aprenga anglés i música alhora, aquesta és la teua opció. En l’escola cerquen el major rendiment en les classes, de manera que els xiquets isquen amb un nivell de preparació alt a tots els nivells. L’escola infantil en The Session està dirigida per Simon Taylor i Montse Briceño.
Els objectius musicals per a tota l’escola infantil de música, de 2 a 7 anys són sensibilitzar l’oïda, despertar i mantenir l’atenció auditiva, treballar la percepció sonora, descobrir el ritme, gaudir amb les activitats rítmiques, descobrir el cos com a instrument, desenvolupar l’expressió musical, explorar el so com a mitjà de comunicació, gaudir amb el cant, aprendre a escoltar, desenvolupar l’atenció i la memòria, conèixer i usar codis gestuals i escrits a partir de sons, acostar als xiquets i a les seues famílies a les manifestacions culturals i artístic-musicals de l’entorn, en la mesura del possible, detectar problemes motrius o de llenguatge.
Taller de música en anglès. El taller de música en anglès està dirigit per Simon Taylor. Si el que cerques és que el teu fill aprenga música i a més anglés… açò és el que cerques. Les classes estan centrades en activitats pràctiques amb diferents instruments (percussió, piano, veu), activitats i jocs en els quals els xiquets hauran de parlar en anglès. Aprendran conceptes bàsics de la llengua anglesa i participaren en les diferents activitats que organitza l’escola: concerts, enregistraments, festes de finalització de curs, etc.

12 Notes (Vila-real)

Situada al carrer Pare Molina, 29 de Vila-real.
Els cursos que imparteixen són:
- Sensibilització musical per a bebès
- Iniciació musical per a xiquets
- Combo Pop/Rock per a xiquets

 

 

Mondo Rítmic (Castelló)

Aquesta escola, situada en el carrer Sant Roque 16 de Castelló es defineix com una alternativa musical. Afirmen que la seua escola és des de l’any 2002 l’alternativa real a l’ensenyament musical reglat. Oferim a l’alumne la possibilitat de començar des del primer dia a relacionar-se amb la música amb una perspectiva lúdica i instructiva. Els tallers i activitats de Mondo Ritmic estan enfocats a dotar a l’alumne dels coneixements suficients com perquè la música siga un llenguatge proper.
I ofereixen classes de:

- Sensibilització 0-3 anys
- Sensibilització 3-5 anys
- Iniciació 5 anys
- Ludoteca musical
- Cor infantil
- Orquestra
- Tallers percussió per a col·legis
- Audició didàctica jazz
- Audició didàctica música clàssica

Metrònom (Castelló)

Està situada en el carrer Trinidad 5 de Castelló. Metrònom és una escola de música oficial que imparteix estudis destinats a formar a joves i adults en una àmplia gamma d’especialitats musicals. Els més de 2.000 alumnes que han passat per l’escola des de 1998 avalen la qualitat del nostre ensenyament musical que es caracteritza per estar adaptada a les necessitats concretes de cada alumne.
En aquesta escola podeu trobar cursos de:
- Iniciació musical 3-5 anys (mètode ORFF-a partir de la petita percussió i el ritme)
- Llenguatge musical

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!