Suera, un museu obert a la tradició i a les escapades en família

Cada primer diumenge de mes Suera, una xicoteta localitat de la Plana Baixa enclavada en plena Serra d’Espadà, es converteix literalment en un museu obert en què els seus veïns escenifiquen costums, oficis i accions de la vida quotidiana i oblidades. I tot gràcies al projecte Suera Museu Obert (SOM), una iniciativa sorgida arran de l’exitosa mostra etnològica que anualment celebrava sota el nom Suera: un poble al carrer.

I què vos ofereix Suera Museu Obert? L’oportunitat de conéixer tradicions en desús o ja perdudes i de descobrir-se-les als més menuts. Perquè si alguna cosa té aquesta iniciativa és el seu potencial per viure-la en família. Com us diem, cada primer diumenge de mes Suera ofereix als visitants un recorregut guiat pels carrers i cases del poble on reviure el passat preindustrial, amb escenificacions, exposicions i mostres que donen a conèixer costums, oficis i fins a productes gastronòmics d’abans.

A més, a la plaça Major s’instal·la un mercat tradicional de l’Associació Comerciants Suera. Tot plegat té com a objectiu recuperar, conservar, documentar i posar en valor el patrimoni etnològic de la localitat. I compartir. Una oportunitat única per ensenyar als més menuts com es vivia no fa tant de temps i, encara que soni a tòpic, descobrir una vida bastant allunyada dels avenços tecnològics d’avui en dia. I era possible, clar.

Aquest primer diumenge de novembre, dia 3, la nova edició del SOM es dedicarà a la elaboració d’oli en el molí d’Ernesto. Una iniciativa possible al treball dut des del Centre Cultural Suera, que també organitza altres activitats molt populars com la cercavila de Reis. A Suera vos esperen.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!