El Teatre del Raval plena el Nadal de teatre, música i cinema per a públic familiar

Si teniu fills, apunteu aquest lloc: Teatre del Raval. Apunteu-vos-el perquè la programació d’aquest Nadal arriba carregada de propostes per a públic familiar: teatre, música i cinema gràcies als cicles Lunallena i un Raval de Cinema de l’Ajuntament de Castelló. Sis sessions amb una programació per a tots els gustos i assequible per a totes les butxaques que faran d’aquest espai cultural un lloc de trobada per a grans i menuts. Comença amb Contrapuntum el dilluns 23 de desembre i acaba el 4 de gener amb Pinocho. I al mig? Més teatre, música i cinema. I tot el que vos expliquem a continuació.

Dilluns 23/des CONTRAPUNTUM

Descripció: aquest espectacle fusiona la millor música clàssica i contemporània amb teatre, humor i molta imaginació. El virtuosisme de Josep Sancho, concertista de clarinet de renom internacional, s’uneix a la bogeria d’Armando Bonet, actor i músic polifacètic. Un recital creatiu i divertit, de vegades desconcertant, amb tocs de surrealisme, que combina clarinet, guitarra, piano o tubòfon.

En Contrapuntum, Josep Sancho i Armando Bonet són capaços de fer un sol amb una serra, convertir una màquina d’escriure en instrument principal o donar un concert de percussió amb els estris més insòlits. Una parella artística que passa de tocar a duo, a jugar, competir i rivalitzar en algunes escenes. En la seua escalada de bogeria, arriben a construir melodies amb una màquina de tubs o amb estris de cuina. Músics i actors, que interactuen sobre l’escenari per arrencar així el somriure del públic.
Amb humor gestual i el llenguatge universal de la música, Contrapuntum relata històries, ens sorprèn i fa riure. Teatre musicat per a tota la família, que a més de ser didàctic reinventa els recitals.
Companyia: La Soluble
Hora: 18.30
Entrada: 4 euros

Dimecres 25/des TROBADORETS

Descripció: Pau Sancho, cantant i presentador, Gerard Chiva, guitarra espanyola i guitarró, i Javi Rua, guitarra elèctrica i percussions, inundaran l’escenari de ritme, música i acció. Un toc musical (i bailó) per a la vesprada de Nadal amb les cançons del seu primer CD, Sons i cançons, com Trobadorets, Els Números, l’Ovella, Els Cavallers, El rock dels instruments i Adéu, adéu. Quatre composicions pròpies, una del cançoner popular -Els Cavallers- i l’Adéu, adéu de Xesco Boix. Un concert que és molt més que música i en el qual els grans acaben ballant com els menuts. Cançons que als infants els encanta i als grans els torna a la seua infància.
Hora: 18.30
Entrada: 4 euros

Diumenge 29/des EL FAR DELS CORS EXTRAVIATS

Descripció: Un home, una dona, un far, una xiqueta i cors, molts cors, gairebé tots extraviats, perduts en un mar d’esdeveniments. Recuperar aquests cors, donar-los sentit, il·lusió i fer que bateguen en una harmonia de sons compaginats, és la missió del far i la xiqueta.
Companyia: Xarop Teatre
Hora: 18.30
Entrada: 4 euros

Dilluns 30/des LA FÀBRICA DE JOGUINES DEFECTUOSES

Descripció: titelles i actrius dialoguen a l’escenari. A través de paraules, gestos i moviments es construeix aquesta versió lliure del popular conte de C. Andersen El soldadet de plom interpretada per Teatre Plegable. Des de la prestatgeria de l’habitació de Marcel·lí, situada al primer pis, de la segona casa blanca, del carrer principal d’aquest poble, es pot veure el camí que porta fins a la Fàbrica de Joguines. Allà és on comença la història d’una joguina coix i una mica fluix, que pensava que necessitava dues cames per poder recórrer el món. Un viatge inesperat per descobrir que el que més desitjava mai li faltaria. És una reflexió sobre la diferència, sobre la discapacitat, sobre què es pot o no es pot fer, i sobre l’amor. I, a més, aprofundeix en la idea del viatge com aprenentatge.
Companyia: Teatre Plegable, amb Laia Porcar i Anna Dobón
Edat: a partir de 4 anys
Durada: 50 minuts
Hora: 18.30
Entrada: 4 euros

Dissabte 4/gener PINOCHO

Descripció: un titella és un objecte que s’anima a influx d’una voluntat externa. Potser ocorre amb Pinotxo? Mai. Des del mateix principi. Primer tronc, després nino, Pinotxo sempre fa exercici de la seua voluntat. Pot claudicar davant de les temptacions, pot deixar-se influenciar per les males companyies, però exerceix en tota l’obra el seu lliure albir. Pinotxo no té fils, ni un guant que el moga, ningú li presta la paraula ni la veu, ni els brams, ni els sanglots. Pinotxo és un xiquet com qualsevol altre… només un detall és diferent: és un xiquet de fusta que tracta de ser un xiquet de carn.
Companyia: Teatre de la Resistencia
Hora: 18.30
Entrada: 4 euros

I del teatre i la música per a públic familiar, al cicle Un Raval de Cinema amb la projecció d’un llargmetratge ‘made in’ ​​Castelló. El gegant mitològic creat per la ploma de Josep Pascual i Tirado, Tombatossals, salta a la gran pantalla en una pel·lícula d’animació i aventures per a públic infantil. Dues sessions (els dies 2 i 3 de gener) per no perdre’s un llargmetratge de la terreta.

2 i 3 de gener GIGANTES. LA LEYENDA DE TOMBATOSSALS

Descripció: Tombatossals, un gegant valent i bondadós i els seus mítics amics: el forçut Arrancapinos, el bufador Bufanúvols, el voluntariós Cagueme i l’escatològic Tragapiñones. Seguint l’encàrrec del Rei Barbut, i per complimentar la Infanta Inés, tots ells ajuden a reconstruir el regne del Rei Barbut i reconquistar les Illes Columbretes arrabassades al Rei per uns estranys éssers anomenats bàrbars del nord.
Director: Manuel J. García
Durada: 70 minuts
Hora: 19.00
Entrada: 3 euros

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “El Teatre del Raval plena el Nadal de teatre, música i cinema per a públic familiar

  1. Pingback: Espai Menut | La Navidad para público familiar en un clic: más de 100 maneras de divertirse en vacaciones

  2. Pingback: Espai Menut | El teatro, la fantasía, el ritmo y el humor blanco se suben al escenario de la Sala Zona 3 en febrero

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!