Jocs de taula en família més ‘slow food’: binomi a Vall d’Alba per arrancar el pont

Seure a jugar no sempre és tan fàcil com sembla. I, paradoxalment, menys quan tens fills. El treball, la casa, les compres, els bolquers, les activitats extraescolars i un llarg etcètera que deixen l’oci arraconat… Moltes presses i poques pauses en el dia a dia per gaudir d’una cosa tan sana com el joc. Et posem en safata trencar amb aquesta dinàmica. Homoludicus Castelló -una botiga especialitzada en jocs de taula- i Pou de Beca -un espai cultural obert ubicat a la Vall d’ Alba de la xarxa de restaurants Quilòmetre 0 del moviment Slow Food- han organitzat aquest divendres 6 de desembre una sessió sota el títol Aprendre a jugar. Jugar a aprendre ideal per viure el pont en família.

Una proposta doble: gaudir d’un menú saludable per al paladar i de jocs de taula estimulants per a la ment per arrenncar el pont de desembre amb bon peu. La sessió lúdica estarà guiada per Diego Ibáñez, educador social i autor de jocs, Mònica Salvador, educadora social i propietària de Homoludicus Castelló i Nacho Ibáñez, professor d’Intel·ligència i Personalitat de la Universitat Jaume I.

Si vos ve de gust passar una tarda divertida jugant a desenes de jocs de taula al costat dels vostres menuts o amics, i al seu torn voleu aprendre a estimular i exercitar diferents capacitats mentals, com la intel·ligència logicomatemàtica, emocional o psicomotora, la memòria, la planificació, el control dels impulsos, la cooperació, la creativitat o la imaginació, apunteu aquesta data a l’agenda: divendres 6 de desembre a les 17.00 al Pou de Beca ( Vall d’Alba ) .

Tots ho sabem, però convé recordar que un dels factors més importants en el desenvolupament psicològic dels xiquets i les xiquetes és l’estimulació mental que els pares ofereixen als seus fills. “Estimular i reptar-los intel·lectualment potencia les seues capacitats mentals i la seua intel·ligència, i no hi ha res més divertit que fer-ho jugant en família” , ens expliquen Diego i Mónica, d’Homoludicus.

Compartir, jugar, descobrir, experimentar,… en el joc tot són avantatges. Howard Gardner, pare de la teoria de les Intel·ligències Múltiples, subratlla que la importància de jugar jocs “que enriqueixen els nostres coneixements i facen ús de les nostres intel·ligències”.

La jornada es completa amb un menú (amanida, entrant, principal i postres) que promou la utilització de productes bons, nets i justos, és a dir: bons al paladar, produïts sense contaminants, sense transgéonics i amb els quals els productors obtenen una remuneració justa pel seu treball. Filosofia slow i jocs de taula en família per arrencar el pont. No està malament .

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!