Reciclar, compartir, crear. Molt més que manualitats per a quedar-se a casa

Quedar-se a casa no ha de ser sinònim d’avorrir-se ni de pujar-se’n per les parets. Ficar-se a la cuina amb els nanos i provar a fer qualsevol de les delicioses receptes que ens proposa Ainhoa ​​Boix a la nostra secció de Cuina Divertida és una opció, però hi ha més. Siga per la pluja, perquè no hi ha res a l’agenda que agrade o simplement perquè no ve de gust eixir, et proposem idees de reciclatge artístic per compartir, crear i divertir-se. Per a grans i menuts.

Posar-se a buscar webs per internet dedicades a les manualitats era una opció, però hem preferit consultar a algú que porta des de 2007 en això dels tallers de reciclatge artístic: Rosabel Canós, de Contaclown. I ens ha descobert una espècie de bloc-calaix de sastre de nom Reciclantes que recull una vintena de webs de reciclatge com Basurama, DrapArt o Recyclart.

I també un munt d’idees per treure punta a aquests dies grisos en què pega més quedar-se a casa. A la columna dreta del bloc i sota l’epígraf Basurotecnia: com fer… trobareu propostes que van des del disseny de moneders a partir de bosses de llaminadures a com reciclar samarretes velles. I una mica més avall trobareu recomanacions de webs de manualitats, com el blog de Marisa López anomenat Reciclín & Reciclán on hi ha més idees.

Els avantatges d’aquest reciclatge artístic (manualitats amb materials de rebuig) són moltes. Rosabel considera que la més bàsica és que xiquetes i xiquets “se n’adonen que tenim molts materials a l’abast, considerats residus, que poden tenir moltes utilitats”.

Un altre dels beneficis és que aquest tipus d’activitats ”són molt constructives, fomenten la creativitat i, a més, xiquets i xiquetes veuen que no tot és comprar ni que t’ho donen fet. Descobreixen que tenen capacitat d’imaginar i crear coses noves”.A més, serveixen per pujar l’autoestima dels menuts, ja que veuen que són capaços de crear alguna cosa amb les seues pròpies mans. I, finalment, també ajuden a crear o reforzar vincles quan l’activitat és compartida entre grans i xiquets.

“Jugar amb els fills i desenvolupar activitats creatives com les de reciclatge artístic permeten guanyar complicitat amb ells”, apunta Rosabel, que aquest diumenge, 30 de setembre, participa amb un taller de reciclatge artístic a la Fira Agroecològica d’Almassora, en la plaça Major de la Vila a partir de les 11.00.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!