‘Sueña’, dansa per a bebés que eleva el quotidià a l’enèsima fantasia

La programació cultural de Benicàssim ens segueix donant motius per apropar-nos al Teatre Municipal. Ara amb una proposta de dansa contemporània que té un pinta molt, molt bona. Sueña – així es titula -és un espectacle destinat als més menuts (inclosos nadons), però també a les seues mares i als seus pares perquè moltes vegades obliden el poder i la bellesa de la imaginació i ,per tant, el gaudir que pot aportar el quotidià, el domèstic. La cita serà el diumenge 2 de febrer a les 18.30.

L’obra convida a submergir-se en un món on cada gest i cada objecte tenen mil significats, un món on la fantasia és capaç de transformar la quotidianitat somiant, imaginant…. gairebé com en un ritu, com en un joc. Amb una sola ballarina a l’escenari i uns quants objectes, una escala, una cadira, un gibrell, un llum, i poc més, es dibuixa un món d’il·lusions, de múltiples significats, de complicitat, de somriures… Un grapat d’escuma cobra vida per modelar-se en un ninot davant l’atònita mirada dels nadons, un pal de fregar es converteix en una parella de ball una mica estirada però divertida, unes gotes d’aigua ens conviden a jugar… Així és aquest espectacle més que recomanable.

Celia Sako (coreògrafa i intèrpret de l’obra) i Omar Meza ( director de Da.Te Danza ) han concebut aquest espectacle per retornar-nos la capacitat de gaudir del món que ens envolta. Quaranta minuts per sentir-nos còmplices de la quotidianitat elevat a l’enèsima fantasia i que està especialment dirigit a nadons d’entre 2 a 3 anys, però que entreté i agrada a tots els públics.

La protagonista d’aquest espectacle conserva en el seu interior un món de fantasia, un món ple de màgia que el temps no ha pogut arrabassar del seu cor. Rentar la roba pot convertir-se en una acció màgica: abocar l’aigua calenta, sentir l’aroma que desprèn i palpar el vapor d’ aigua provoca un somieig que inventa al seu voltant un món màgic, un món on cada gest, cada actitud i cada objecte tenen mil significats, on la fantasia és capaç de transformar la quotidianitat, somiant, imaginant, convertint cada tasca en bellesa, de vegades com un ritu, de vegades gairebé com un joc…

DA.TE DANZA neix a Granada com el projecte artístic del coreògraf Omar Meza un octubre 1999 amb l’objectiu de mostrar i donar a conèixer la dansa contemporània com un llenguatge actual, viu i adequat per explicar històries compromeses. DA.TE DANSA és una companyia estable i consolidada que ha adquirit com a senyals d’identitat pròpies la professionalitat i el compromís, que mira cap a la infància amb ulls de xiquet i forces de gegant per mostrar-los un imaginari ple de possibilitats, somnis que es compleixen i metes assolibles en la realitat en què vivim. Tots els projectes de la companyia estan patrocinats per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i la Conselleria de Cultura de la Junta d’Andalusia.

Gràcies al rigor del seu treball ia la sensibilitat de la seva posada en escena, DA.TE DANZA és una referència de qualitat en la disciplina artística de la dansa contemporània . Les seues gires s’emmarquen en els principals circuits, fires i mostres que de dansa i teatre infantil hi ha a Espanya i a l’estranger, on ha aconseguit el reconeixement de la crítica especialitzada i del públic assistent.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!