The Session, un centre de música moderna i en anglès per a deixar-se guiar

Es nota que a The Session han cuidat tots els detalls. Pocs dirien que just abans de convertir-se en un centre de música era un garatge. Però no és una acadèmia més. Ací s’aprèn música moderna i, a més, en anglès, una fusió que marca la diferència. Acaba d’obrir les seues portes a Borriana i tenen un munt de bones idees que donaran que parlar.

El que han cuidat tots els detalls ho diem per les instal·lacions (aules perfectament insonoritzades on descansen algun contrabaix, bateries, pianos i guitarres i estudi de gravació propi), però sobretot pels currículums dels tres impulsors: Diego Barberá és llicenciat en especialitat contrabaix-jazz pel Conservatori Superior de València, Sergio Bisbal es va llicenciar en l’especialitat bateria-jazz al prestigiós Conservatori Superior de Sant Sebastià Musikene i Simon Taylor, llicenciat en saxofon-jazz al Conservatori de Leeds. I a ells se suma Quique Barberá, tècnic de so de El último ke zierre.

Aquesta combinació de procedències musicals es trasllada a les aules per enriquir l’aprenentatge dels seus alumnes i alumnes. Varietat de mètodes per garantir la qualitat i per abordar l’estudi des d’una perspectiva molt pràctica i lúdica. “Plantegem activitats que permeten veure els resultats a curt termini, així aconseguim que guanyen en motivació, i sempre amb criteris pedagògics que garanteixen la qualitat”, explica Sergio.

Però la seua relació amb la música no acaba ací. Són músics professionals que segueixen en actiu. A Simon i Sergio els podeu veure a Mr Pink i Miss Black Emotion i a Diego en el grup de rock-pop TanStuPids. Ja veieu que viuen per i per a la música.

Fa poc que The Session ha obert les seues portes, però ja tenen anècdotes molt significatives per explicar. Sergio no pot amagar un somriure quan ens explica com toquen la bateria nanos de només tres anys. Anem, que en lloc de amb un pa sota el braç van haver néixer amb unes baquetes. Yolanda, que els ajuda en la comunicació, recorda impressionada com una nena li deia a la seva mare: “Mare, he nascut per ballar i cantar. Jo he nascut per ser artista”.

Com vos imaginareu és Simon qui imparteix en anglès les classes de llenguatge musical (hi ha dos grups: un de 3 a 6 anys i un altre de 7 a 9). Ací treballen la sensibilització musical i conceptes bàsics que els permeten construir una base sòlida. Inclòs l’ús de l’ordinador amb aplicacions per afinar l’oïda. I si no tenen clar quin instrument tocar, tenen l’opció d’apuntar-se a classes d’iniciació (mitja hora de durada) en què treballen piano, guitarra, bateria i veu. I per a qui ho necessite, també preparen per a l’accés al conservatori (elemental, mitjà i superior).

No vos anem a descobrir Amèrica si vos diem que, a més de l’aprenentatge musical en si mateix, hi ha investigacions que demostren que els xiquets i xiquetes que estudien música milloren els seus resultats en llengua i matemàtiques o que desenvolupen més les capacitats psicomotrius gràcies a exercicis de llenguatge musical amb els que treballen la coordinació i la independència.

I com vos dèiem tenen un munt de projectes i bones idees. El dia 22 oferiran a l’UJI un taller de sensibilització muscical per a xiquets i xiquetes amb problemes cognitius i motors en col·laboració amb la Fundació Borja Sánchez.

A més, han pensat que el millor regal per aquest Nadal és la música així és que podeu adquirir un abonament de 30 euros que inclou dues classes del que tu vulgues (llenguatge musical, instruments…) i per a qui tu vulgues, grans o menuts, sense despeses de matrícula. Ah, i preparen un vídeo nadalenc amb tots els alumnes i les alumnes que apunta maneres. Però d’això encara no vos podem avançar més. Com veieu, acaben de començar però tenen ja molt a dir.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!