Ciència i tecnologia: curiositat i coneixement a parts iguals

Si vols saber com es pot moure una bola sense tocar-la, com s’assoleix que uns mitjons no oloren o vols saber per quins els bitllets d’euro no es desfan amb l’aigua, entra i troba les respostes en TecnoRevolució, l’exposició de ciència i tecnologia que ExpoCaixa mantindrà oberta fins a dissabte 12 d’abril a la plaça Major de Borriana.

La mostra està composta de diferents panells en els quals el públic pot conèixer els avanços més significatius de la biotecnologia, la nanotecnologia, les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i per quina les hi coneix com tecnologies convergents. I si creus que les seues aplicacions solament es poden veure en hospitals o laboratoris, amb més motius et sorprendrà aquesta exposició.

Podràs saber quina ciència s’amaga darrere d’un ipod, com se’ls dóna un aspecte envellit a uns vaquers o com s’aconsegueix que uns mitjons no oloren. Al costat dels panells informatius també s’han dissenyat una sèrie d’activitats que permeten acostar els avanços d’aquestes tecnologies convergents d’una manera didàctica i divertida.

El primer és el panell del Brain Activity. O el que és el mateix, com moure una bola sol amb ones cerebrals. Sense parany ni cartó. Després, amb l’ajuda de les TIC, veuràs quines diferències existeixen en l’expansió d’una malaltia en funció dels dies transcorreguts i del nivell de protecció de cada país.

El tercer dels panells interactius, que es mou per la calor de les mans, simula el cos humà i permet descobrir com s’ha avançat en el tractament del càncer. I hi ha altre panell que no et llevarà l’ull de damunt. Millor dit, no et llevarà 64 ulls de damunt. Entra i prova’l.

I si ho prefereixes i el teu és la música, també tens una espècie de taula de barreja. Podràs ‘composar’ la teua pròpia música gràcies a una pantalla especial i a uns poals en els quals cadascuna de les cares es corresponen amb diferents sons.

Açò i més és TecnoRevolució, la proposta amb la qual ExpoCaixa tracta d’acostar de manera didàctica la ciència i la tecnologia més revolucionària dels últims anys.

TecnoRevolució, que ja va visitar Castelló al febrer de 2012, romandrà a Borriana fins al dissabte 12 d’abril. Els horaris de visita són els següents:
De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 y de 16 a 21.00
Dissabtes, diumenges i festius 11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00
Visites escolars: prèvia cita al telèfon 902 906666
Visites guiades: de dilluns a divendres 19.00 / Dissabte, diumenge i festius 12.30 i 19.00
Entrada gratuïta

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!