Conta contes i taller de reciclatge. Solidaritat en estat pur

contaclown espai menut

Els conta contes ens apropen aventures, somnis, valors, il·lusions, personatges fantàstics… I moltes vegades ens arranquen un somriure. La proposta que vos presentem en aquest article encara més. La Penya Cèltic Submarí i Contaclown s’alien en la iniciativa solidària Units per l’Esperança d’Aspanion (Associació de pares de xiquets oncològics) que permetrà recaptar fons per a línies d’investigació vinculades a aquesta malaltia. La seu de la penya (avinguda La Murà, 12 -baix d’Els Lluïsos-) farà d’escenari i Contaclown presentarà el seu espectacle de narració oral Contes som: contes per somiar i per a riure. A Espai Menut, com a altres mitjans, ens han demanat que els tirem una maneta en la difusió d’aquest event. I ací estem. Apunteu: dissabte 22 de març a les 17.00 per un mòdic donatiu de 2€.

L’espectacle, dirigit a a xiquets/es d’entre 4 i 11 anys, té com a fil conductor diferents contes contemporanis europeus que difonen valors com la solidaritat i el reciclatge. De fet, a banda dels contes també hi ha previst un taller de reciclatge creatiu. Xiquets i xiquetes es divertiran, es quedaran amb un somriure als llavis i aprendran de manera lúdica la importància de compartir, de respectar als altres i de solidaritzar-se. A més de la Penya Cèltic Submarí en qualitat d’organitzadors, en aquest event col·laboren l’Acadèmia Bona Lletra, Contaclown i Canós Impressors.

Contaclown aproparà contes moderns on trobaran personatges com Matilda, una simpàtica papallona transparent que buscarà els colors i ho aconseguirà amb ajuda de molts amiguets. El conte de Narcís ,un xiquet que no sap parlar però ho aconseguirà després de menjar alguna cosa… (no volem desvelar-vos el secret, veniu i ho sabreu). La història de Blanqueta una vaqueta molt especial així com el conte de Maria, una xiqueta que està maleta però aconseguirà posar-se bona gràcies a l’ajuda de molts personatges de contes. Valors i conceptes que es treballen a aquests contes: amistat, cooperació, coneixement del medi, autonomia, alimentació sana, solidaritat.

La importància del conte en l’educació

El conte és la clau de la imaginació i una ferramenta per al desenvolupament mental dels xiquets i xiquetes. Una narració breu que, sense adonar-se’n, obliga als menuts a fer un exercici divertit de concentració i  comprensió i, per tant,  ajuda al raonament dels problemes.

El conte desperta l’interés per conéixer i per llegir; i quan més llegim, més entenem. A més, permet als xiquets/es millorar l’expressió. A poc a poc, aprenen a construir històries, a saber contar-les i a donar el punt d’èmfasi quan cal.

Projecte Units per l’Esperança

El projecte Units per l’Esperança té com a objectiu ajudar al finançament d’una línia d’investigació, per tal que els xiquets malalts de càncer,  i que poden quedar estèrils pels tractaments agressius a què són sotmesos per a superar la malaltia, puguen ser pares quan arriben a la maduresa. El projecte serà dirigit per investigadors de la Unitat d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital la Fe.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!