Els conta contes prenen la paraula per assaborir el cap de setmana en família

contaclown_opt

Els conta contes se citen aquest segon cap de setmana de març a Castelló, Benicàssim i Vila-real. Històries narrades que diverteixen en uns casos, que no és poc, i que ajuden a conscienciar en altres. Splai Teatre al cicle Cuentacuentahucha de la Fundació Caixa Castelló i Rosabel Canós en la pell de Contaclown per partida doble a Benicàssim i Vila-real protagonitzen tres dies on els contes per a públic familiar prenen la paraula.

Divendres 7/març TARAMBANA & CIA

El més matiner dels espectacles és el del Tarambana & CIA, d’Splai Teatre, el divendres 7 de març a les 18.00 a l’edifici Hucha amb entrada lliure fins a completar aforament. Es tracta d’un conta contes d’uns 50 minuts de durada, amb música i divertits balls a interpretar pel públic d’una manera totalment participativa, que s’inclou dins del cicle CuentacuentaHucha .

El professor Tarambana és un famós conta contes que va per tots els pobles narrant les seues històries. L’acompanya Trasto, un curiós personatge que l’ajuda a escenificar els contes. Els dos narraran la història de La princesa de Riobaila, una preciosa joveneta a qui el seu pare el rei obliga a marxar del palau a la recerca d’un príncep amb el qual casar-se per a poder heretar el regne. Al llarg de la seva recerca es trobarà amb fabulosos i destarifados personatges que l’ajudaran a conèixer el seu príncep… o almenys ho intentaran.

Splai Teatre és, des de 2002, un referent dins de l’àmbit cultural de Castelló. La companyia de teatre formada per animadors, actors, músics i tota mena d’artistes ha elaborat en aquests últims deu anys una carta d’espectacles i esdeveniments que abasta tot tipus d’actes socials i culturals: des de les Galanies a la Reina de les Festes de localitats com Castelló, Grau, Orpesa, Alcalà de Xivert, Vistabella, Vilafamés o Santa Magdalena de Polpís, la realització dels actes d’inauguració i cloenda del XX Festival de Danses de l’Antiga Corona d’ Aragó de Castelló; visites guiades dramatitzades al Museu de Belles Arts de Castelló o la coordinació dels Premis Joventut de Castelló, en els quals preval la innovació i la creativitat.

Dissabte 8/març QUI HA DIT POREGOSSES?

Contaclown prendrà el relleu l’endemà. Dissabte 8 de març, Dia de la Dona, la cafeteria-Pub El Corb de Benicàssim acull una sessió de conta contes coeducatius per fomentar la igualtat. Qui ha dit poregosses? és el títol d’aquest espectacle en què els xiquets no senten vergonya d’esdevenir ballarins ni d’expressar els seus sentiments. I les xiquetes seran astronautes, pirates i altres aventureres. La sessió comença a les 12.00 amb entrada lliure.

Contes coeducatius que alcen la veu per defensar que xiquetes i xiquets poden fer les mateixes coses, tenir els mateixos somnis i deixar volar la seua imaginació. Una sessió d’una hora de durada i per a tots els públics. Rosabel Canós, que dóna vida a Contaclown, ens recorda que la coeducació “pareix una paraula molt moderna, però és un concepte del que ja es parlava fa més de 70 anys, just abans de la Guerra Civil espanyola”.

Dissabte i diumenge 8 i 9/març ESPAI DIDÀCTIC-CONREU

Contes, versets, endevinalles i jocs per al cap de setmana en tres sessions diferents al Casal de Festes de Vila -real: dissabte de 17.30 a 18.30 i diumenge de 11.30 a 12.30 i 17.30 a 18.30. La Fira Agrícola Internacional és el marc que acull aquesta proposta multididáctica de Contaclown, en què els protagonistes aquesta vegada seran els productes de temporada. Una manera divertida de contribuir a una alimentació sana.

A través de les activitats proposades per Contaclown, s’afavorirà el consum de cítrics i altres productes de proximitat (fruites i hortalisses) en clau familiar. Perquè aquest Espai Didàctic Cornreu està obert a grans i menuts. L’entrada, com en els anteriors espectacles, també és gratuïta.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!