El TEST de Vila-real ‘planta’ un bosc encantat per què els menuts experimenten l’art

les gabies test

L’art i la creativitat no entenen de fronteres i molt menys d’edats. Vila- real acull aquest cap de setmana la segona edició del TEST, un festival concebut per promocionar el treball que realitzen joves artistes de diversos àmbits i disciplines artístiques. I vos ho expliquem ací, a Espai Menut, perquè el certamen també inclou un taller infantil de creativitat. La xicalla podrà crear, experimentar i donar curs a la seua imaginació amb “El bosc encantat”, una activitat en la qual l’artista Verónica Fabregat i el Centre d’Educació Emocional Miscel·lània acompanyaran els menuts. Aquest dissabte, 15 de març, a les 11.30 al Convent, Espai d’Art de Vila -real (carrer Hospital, 5).

Un taller pensat per fomentar l’educació al voltant de la creativitat i l’art contemporani i per apropar els museus al públic a una edat primerenca (està dirigit a públic de 4 a 12 anys). Un taller dissenyat per ser viscut: teles i altres materials ajudaran a crear un ambient amable i respectuós en què una història guiarà als xiquets i xiquetes. En aquest context, i en contacte amb el terra, crearan els seus propis animals i els pintaran. La intenció és que visquen una experiència gratificant que ajude a fomentar el contacte amb la cultura.

Els menuts ja van demostrar la seua implicació en 2013, l’edició inaugural d’aquest festival per fer créixer els treballs i les carreres d’artistes emergents, que tenen molt a dir i fer en aquest àmbit. A indubtable valor d’acostament de l’art contemporani en les seues diferents manifestacions, aquest taller infantil té un punt lúdic que el converteix en una cita ideal per al matí de dissabte. El taller de l’ any passat, titulat Les Gàbies i dirigit per la il·lustradora vila- realenca Paula Bonet, va anar un gran èxit (només cal veure la fotografia que il·lustra aquest article). Una oportunitat per treure l’artista que tots els xiquets i les xiquetess porten dins.

TEST és una mostra d’art i creativitat que té com a epicentre la ciutat de Vila -real . Aquesta edició de 2014 posa en valor les il·lustracions de Maria Herreros amb textos de Jorge Herrero, fotografies de Raúl Pérez, quadres d’Ana Sansano a través d’una exposició col·lectiva que es podrà visitar fins el 15 de juny i un mural de l’artista urbà Sam3.

Com la mateixa paraula indica, TEST vol esdevenir un espai on poder fer créixer els treballs i les carreres d’aquells artistes que més necessiten un suport al seu esforç i tenacitat. L’atractiu d’aquesta mostra serà tractar d’orientar els recursos per cobrir les necessitats reals dels diferents agents artístics.

Per a tal fi s’ha pensat en posar tot l’esforç en oferir l’exhibició d’interessants propostes plàstiques, així com l’edició d’un catàleg personalitzat a cada artista que li puga servir com a eina dinamitzadora i promotora del seu treball, fent de TEST una ineludible cita per als amants de l’art i una important plataforma de suport als artistes.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “El TEST de Vila-real ‘planta’ un bosc encantat per què els menuts experimenten l’art

  1. Pingback: II Test. Terreno fértil para la nueva creación | nomepierdoniuna

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!