‘Els tres porquets’ posen ópera pel mig amb el llop ferotge

los_tres_cerditos_musical_escolares

Els tres porquets i el llop ferotge estan a puntet d’arribar a Castelló. I, encara que és una de les històries de la literatura infantil més comptades abans d’anar a dormir, Els tres porquets vos sorprendrà. Perquè el proper diumenge 6 d’abril (12.00) els tres porquets no parlaran, ni grunyiran… sinó que cantaran. El Teatre Principal de Castelló es prepara per acollir la representació d’aquest conte popular en gènere òpera i, a més, en família. Però si no vols que t’ho expliquen, doneu-vos pressa: les entrades estan volant.

I què vos trobareu al Principal? Una òpera en un sol acte amb música de Wolfang Amadeus Mozart seleccionada entre alguna de les seves composicions més famoses , com Don Giovanni, Les noces de Figaro o La flauta màgica. Un format assequible per als més menuts i per a tota la família gràcies a l’adaptació i llibret de Carlos Amat i Ana Lara.

De vegades portar els xiquets al teatre pot suposar un desafiament. I si a més es tracta d’una òpera pot semblar una missió impossible. Però la popularitat de la història que es ‘canta’ sumat a unes bones dosis d’acció, diversió i component lúdic aplanen el camí. Abans que a Castelló ha estat en altres ciutats en les que ha omplert auditoris i teatres.

Estrenada a València el 2005, la proposta operística de Els tres porquets uneix literatura, música, dansa i drama que es desenvolupen en quatre escenes que tot el públic identificarà: cases de palla i de fusta que volen i cauen, una casa de rajola -protagonista en dues escenes- que seria l’enveja de molts ui hen di, ia un Llop Ferotge astut però finalment impotent davant la classe porcina. Tots els elements necessaris per a una experiència escènica integral, amb veus i música instrumental en directe.

La mini òpera Els tres porquets, d’una durada aproximada d’una hora, és un projecte musical que combina els passatges “més reconeixibles” de les composicions líriques de Mozart amb la “senzilla” trama del conte popular. L’associació Amics de l’ Òpera de Castelló escriu en el seu mur de Facebook: “L’òpera Els tres porquets, és una peça fonamental en l’educació musical dels nostres fills”.

FITXA DE L’ESPECTACLE

TÍTOL: ELS TRES PORQUETS
TIPUS: ÒPERA EN FAMÍLIA
DIA: DIUMENGE 6 D’ABRIL
HORA: 12.00
LLOC: TEATRE PRINCIPAL DE CASTELLÓ
DURADA: 1 HORA
RECOMANADA: PÚBLIC FAMILIAR
ENTRADES: 6 A 15 EUROS

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!