Onda alça el teló del seu primer Festival de Teatre de Carrer

sabates en l'aire La Furtiva

Onda torna a apostar per la cultura com a reclam per visitar en família. Si en el pont del Primer de Maig tirava mà del seu patrimoni amb el programa Onda, un castell per descobrir ara s’alça el teló de la primera edició del Festival de Teatre de Carrer. Modest en el format -concentrat en un únic dia- però que apunta maneres, i molt bones per cert. Una obra de la talla de Sabates en l’aire, de La Furtiva, circ d’El Gran Dimitri i tres espectacles acabats de presentar en el Festival Internacional de Teatre de Carrer de Vila-real, el degà d’aquest tipus de certàmens a la província, són una carta de presentació immillorable.

Aquest primer Festival de Teatre de Carrer se celebra aquest dissabte a partir de les 11.30. Cinc funcions carregades de teatre, circ, dansa i música per a públic familiar amb dos escenaris fixos, la plaça d’Espanya i el Raval de Sant Josep, i un altre itinerant que partirà del Raval i finalitzarà a la plaça d’Espanya després de passar per Rei en Jaume, la plaça de la Font de Dins i La Safona.

Aquesta proposta teatral s’emmarca dins de la Setmana Cultural que celebra Onda del 9 al 18 de maig, deu dies amb literatura, cinema, concerts, exposicions i, per descomptat, teatre. A continuació teniu una breu descripció dels espectacles que podreu veure aquest dissabte 10 de maig. I per a qui encara vulga més, el dia següent -diumenge 11 de maig- el Teatre Mònaco acull el musical El gato con botas (17.30).

EL GRAN DIMITRI / Raval de Sant Josep / 11.30

La companyia Great Circus Show neix i creix per casualitat i de la mà de Dimitri. La forma tan sols un component: Antonio J. Gómez. Així que ni ell mateix sap si pot dir companyia… Però al que anàvem. El Gran Dimitri és un espectacle on el clown és el motor indiscutible, un espectacle per a qui s’atreveix a somiar amb totes les conseqüències… i per als altres també.

Dimitri arriba aquest mateix matí a la seua xicoteta autocaravana on transporta seu circ en miniatura. Aconsegueix que el deixin actuar, munta la seva escenografia i posa hora per al començament del xou . El respectable espera una troupe d’acròbates, malabaristes, mags… En canvi, apareix Dimitri. Una obra amb números de varietats que, a més, farà riure.

SABATES EN L’ AIRE / Plaça d’Espanya / 12.30

La companyia La Furtiva, una proposta artística de Produccions Scura, presenta Sabates a l’ aire: una obra que s’inspira en el teatre, beu del circ i respira dansa pels quatre costats. Un muntatge -programat al FITcarrer de Vila -real 2013- sense text, però amb acrobàcies, equilibris, aeris, clown i malabars. Un espectacle sense grans artificis però amb un llenguatge visual que atrapa grans i menuts.

La sinopsi defineix Sabates en l’ aire com la metàfora circenca sobre l’amor i com superar les incompatibilitats. Dues persones viuen en el seu món particular: Ella, somiadora, viu en l’aire i mai trepitja terra. Ell, treballador i realista, viu en el seu carro de sabater i repara sabates. Un dia es troben i neix entre ells una cosa que els empeny a estar junts. Però les diferències entre ells són abismals. Són moltes coses a les que han de renunciar. Cinquanta minuts per fer volar la imaginació… i les emocions.

AQUÍ SOBRA UNO / Raval de Sant Josep / 17.30

Tres acròbates, una antiga ràdio i una bona dosi d’humor faran les delícies de tot tipus de públics. Falten 3 minuts per al començament de l’espectacle que presenta la companyia Tresperté. Acomodeu-vos, apagueu els telèfons mòbils i prepareu-vos per gaudir d’una peculiar i tendra història en què res és el que sembla.

Tot ha de sortir perfecte, però aviat descobrirem que la tensió del directe fa que les relacions entre ells surtin a la llum d’una manera inevitable. La gelosia, la passió, l’amor… sentiments a flor de pell que no poden ser ocultats ens portaran a una conclusió…. AQUÍ SOBRA UN! Una espectacular forma de fer circ que no els deixarà indiferents. Espectacle mut, per a tota la família.

LA QUINTA DOLÇAINERA / Itinerant / 18.30

L’instrument predominant en aquesta fanfàrria és un tan tradicional i arrelat a la nostra terra com és la dolçaina, tot i que la companyia ha optat per un repertori musical totalment diferent al que ens té acostumat aquest tipus d’instrument, d’ací la perícia i la bona feina de seus intèrprets. Experimenta amb peces tan cridaneres com Pan Panamericano, Pirates del Carib, La vida és bella, Tequila o When the saints go marching in.

Cercavila de La Quinta Dolçainera pel Raval de Sant Josep, Rei En Jaume, Font de Dins, La Safona i plaça d’Espanya. Una durada aproximada de 55 minuts i una capacitat il·limitada de sorprendre’s amb la seua música moderna de dolçaina.

SCONCERTO D’ AMORE / Plaça d’Espanya / 19.30

Concert espectacle ple de gags, acrobàcies aèries, malabarismes musicals, proeses sonores i molta comicitat. Nando i Maila són una parella d’artistes: músic eclèctic, ell, i actriu música, ella, eternament en conflicte ja sigui en l’escenari o en la vida. Tots dos han fet una aposta: arribar a ser músics de l’impossible transformant l’estructura autoportant, de la qual pengen el trapezi i les teles, en una imprevisible orquestra.

Els pals de l’estructura es converteixen en bateria, contrabaix, violoncel, arpa i campanes que, amb instruments clàssics com la trompeta, bombardí, acordió , violí , flautes, panderetes i guitarra, creen una atmosfera màgica. Una hora d’espectacle que no voldries que s’acabés mai.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Onda alça el teló del seu primer Festival de Teatre de Carrer

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!