El documental “Néixer” i un debat posterior reivindiquen a Castelló que “parir és poder”

El grup local de l’associació El Parto es Nuestro/El Part és Nostre de Castelló celebra la Setmana Mundial del Part i Naixement Respectats 2014 (SMPNR) amb la projecció del documental Néixer, una mirada bella i reflexiva sobre el part, un documental que enllaça experiència i ciència, aportacions lúcides i testimonis commovedors, històries vives idescobriments científics. Amb el lema “Parir és poder”, la celebració de la SMPNR comptarà també amb un debat posterior sobre la situació de l’atenció al part al nostre país.

La projecció del documental i el debat posterior tindran lloc el dilluns 26 de maig a les 18.00 hores a la Llotja del Cànem, Seu de la Ciutat de la Universitat Jaume I (Cavallers, 1) de Castelló i, per descomptat, tots els assistents seran benvinguts, incloent-hi bebès i avis i àvies.

Des que fa quasi un any es va posar en marxa el grup local d’El Part és Nostre a Castelló la seua activitat s’ha anat consolidant i té una excel·lent resposta. De fet, cada vegada són més les mares, pares i professionals que assisteixen a les reunions que el grup celebra un divendres al mes. Per a aquest any, si teniu interès a assistir-hi , el calendari de reunions fixat és: 27 de juny, 25 de juliol; 29 d’agost, 26 de setembre, 31 d’octubre, 28 de novembre i 26 de desembre.

Les reunions tenen lloc al local de l’associació de veïns Bulevard Vicente Blasco Ibáñez (3, baix, 12003 Castelló) de 18.30 a 20.30 h de la mà de Lourdes Pascual i Belén Sánchez-Rubio, les quals expliquen que a les reunions acudeixen tant mares per a parlar sobre les seues experiències d’embaràs i part, algunes de les quals són traumàtiques, com futurs pares i mares cercant informació i professionals interessats a afavorir un embaràs, part i postpart respectats. Això sí, l’associació promou que les embarassades puguen decidir sobre el seu part amb la màxima informació i llibertat, sense defensar cap model específic. L’assistència a les reunions és lliure i gratuïta i no és necessària inscripció prèvia.

El documental Néixer que les agrupacions locals d’El Part és Nostre projectaran per tot Espanya va ser produït en 2013 per Loto Films amb direcció d’Ana Victoria Pérez i guió de Viviane Adenauer. Famílies i persones expertes es troben i interpel·len en una successió àgil de seqüències amb una estètica cuidada i un guió ben documentat. En el documental neixen, com els bebès, les intuïcions, els qüestionaments, les emocions. El cinema, que és en definitiva un joc de llums, es converteix en aquesta obra en una oportunitat per al descobriment commovedor de l’experiència, universal i íntima, de donar a llum.

Microsoft Word - smpnr 2014 en word.doc

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!