Trobada d’avions a escala: una activitat amb xiquets de gran volada

aeromodelismo-vuelo_opt

Vols rasants, a tota velocitat, piruetes increïbles, avions a escala… La segona edició de la trobada de maquetes i semimaquetes ofereix una d’aquestes activitats amb xiquets moltes vegades poc coneguda pel gran públic però que sorprèn. Benicàssim acull aquest cap de setmana -17 i 18 de maig- una trobada d’avions a escala en què a més de l’exposició dels aparells, inclou vols per control remot. El Club de Aeromodelisme Benicàssim organitza per segon any consecutiu aquest esdeveniment que es desenvoluparà en el seu camp de vol, situat camí la Ratlla que separa Benicàssim i Castelló davant de l’hípica.

L’horari, igual que l’any passat, també facilita que es convertisca en una activitat amb xiquets en què gaudiran grans i menuts: el dissabte de 10.00 a 18.00 i diumenge de 10.00 a 14.00. Ara només falta que el temps acompanye.

Un passeig per les instal·lacions del camp de vol vos permetrà veure al voltant de 50 avions, tant de rèpliques exactes de models reals però a escala (en el cas de les maquetes) com de semimaquetas (inspirats en models reals però sense arribar a ser una reproducció fidel). De l’any passat encara recordem el morro d’un avió pintat com si d’un tauró es tractés o un autogir com el de Miguel de la Cierva.

Altres al·licients són l‘envergadura -la distància d’ala a ala- d’alguns dels aparells que participaran, en diversos casos de més de tres metres i fins i tot a prop dels cinc metres; l’entrada gratuïta i amb possibilitat de gaudir de càtering amb preus populars i, per descomptat, poder veure els vols per control remot d’aquests aeroplans.

La trobada inclou la participació d’avions, helicòpters, velers (els planadors que volen sense motor) i autogirs, com el de Miguel de la Cierva. Des del Club de Aeromedlismo Benicàssim, Juan Jesús ens explica que “els que vagen a l’esdeveniment es van a sorprendre amb coses que no han vist abans, amb joies de l’aeromodelisme valorats en prop de 20.000 euros a més de gaudir dels millors maquetistes i pilots a nivell nacional i internacional”.

“Els xiquets al·lucinaran, i els grans també”, confia Juan Jesús. El camp de vol de Benicàssim té una zona d’aparcament -de terra- amb capacitat limitada però suficient per a albergar diverses desenes de vehicles. A més, està a un pas de la platja amb el que es pot aturar a veure els avions a escala i, després, a gaudir del mar si el dia acompanya. Un pla en família rodó.

La trobada de maquetes i semimaquetas organitzada a Benicàssim combina els atractius de ser una reunió estàtica -permet passejar entre avions de fins a tres i quatre metres d’envergadura- i dinàmica -pels vols-. La setmana passada ja havia inscrit 43 participants.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!