‘La leyenda del ajedrez’, teatre que dóna molt de joc als plans en família

Un viatge per èpoques, continents, llegendes i realitats en busca de les arrels d’un joc extraordinari. La leyenda del ajedrez, una obra de teatre interactiva, didàctica i divertida, torna aquest dissabte a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Amb els escacs com a excusa, o millor, com a argument. Un bon pla en família per a qui busque què fer amb xiquets a Castelló aquest cap de setmana. Un viatge en el temps per indagar en els orígens d’aquest joc mil·lenari d’estratègia. Una oportunitat de descobrir o redescobrir les possibilitats que tanca un tauler a mida natural. Tot això és l’espectacle que Artes Visuales porta aquest dissabte, 17 de maig, a les 20.00 a l’Auditori de la mà del departament didàctic.

És una proposta artística didàctica que converteix el públic en protagonista d’una partida real. Un viatge que arrancarà al crit de a l’atac! i que portarà els espectadors a l’Índia, per descobrir Sissa, l’inventor d’aquest joc d’estratègia. És clar que llavors no es deia escacs si no ‘chaturanga’. I a Pèrsia, on va nàixer l’expressió escac i mat. De la mà de dos figures que cobraran vida i seran interpretades per Pablo Castell i Víctor Ripollés.

La leyenda del ajedrez és una obra a públic familiar (majors de 3 anys) que fusiona les rondalles i realitats d’aquest joc extraordinari. Una obra dirigida per Mima Jankovic i amb creació visual de Maya Jankovic que convida a viatjar milers d’anys enrere. Una posada en escena suggerent -amb un tauler gegant i una gran pantalla- per despertar l’interès pels escacs i, alhora, gaudir un teatre que no només es veu, sinó que també es toca. I que compta amb la participació de Pepa Cases en l’apartat d’expressió corporal i amb José Luis Miralles al piano.

Al llarg d’una hora (és la durada aproximada de l’obra teatral) es combinen referències històriques amb la projecció dels moviments de cadascuna de les figures i amb les fotos d’alguns dels jugadors més famosos. I també curiositats. Per exemple: saps quants moviments es poden fer? La impronunciable xifra d’un u seguit de 50 zeros. Una obra molt recomanable que es construeix a partir de la combinació d’arts escèniques: teatre, música clàssica, projeccions, dansa i expressió corporal.

Dues figures apareixen en escena, cobren vida i comencen a disputar una partida amb les figures-titelles. Mentre es desenvolupa aquesta partida, en una pantalla gegant es projecta la història dels escacs, que ja es jugava en l’època dels faraons. L’espectacle culmina amb una partida real jugada pels espectadors, transformats en les figures d’un gran tauler. Un teatre per aprendre, per jugar, per conéixer, per descobrir… un pla familiar per a la vesprada de dissabte. Les entrades, que costen 8 euros, es poden adquirir el mateix dia a la taquilla de l’Auditori.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!