El ritme i el públic del festival The Mamas & The Papas il·luminen el claustre del Museu

La imatge de Jesús Gallardo envoltat de xiquets i xiquetes alçant el dit amb les polseres roses en les seues monyiques demanant torn al taller de bateria, al que van demostrar tindre un sentit del ritme que per sí volgueren molts majors, il·lustra molt bé el que va passar al claustre del Museu de Belles Arts de Castelló: una barreja perfecta de música, creativitat, diversió i participació. El festival de música i arts escèniques per grans i menuts The Mamas & The Papas s’estrenà dissabte passat amb un èxit rotund,  tant artístic com d’assistents, gràcies també a un dia enlluernador i un emplaçament immillorable.

themamasandthepapas-nmpnu-acf-fotografia-27

Jesús Gallardo, durant el taller de bateria del festival The Mamas & The Papas, dissabte passat al Museu. Fotos: Pau Bellido (ACF Fotografía).

Va sumar tot, des de la qualitat de les actuacions fins als tallers passant per La predisposició del públic familiar, per a que fóra un dia redó. I això que el matí va començar titubejant . L’actuació del trio de música de cambra Somtresons i la pintora Ana Beltrán, narrant una història amb els seus pinzells, va ser l’encarregada de rebre als primers xiquets i xiquetes a la catifa de gespa artificial que l’organització va disposar sota uns tendals davant l’escenari. El concert de música de jazz de Yei Yi & Co també va donar pas als tallers de pintura sobre taulells, pintacares, globoflèxia o aquarel·les per pintar diferents logos del festival, amb una bona distribució dels diferents espais.

Amb el concert de The Bitters Tribute Band es va començar a registrar la màxima afluència de públic al festival The Mames & The Papes. Les versions dels Beatles més immortals i assequibles es van apoderar del claustre del Museu amb un munt de samarretes de la banda de tribut castellonenc en les primeres files i la paella que començava a apuntar per un dels laterals . El Goma DJ li va posar banda sonora al menjar amb grans i menuts a l’ombra per donar pas a l’actuació de Bandada Payasas a la sobretaula, amb un espectacle protagonitzat per nou actrius molt rodades en hospitals amb l’ONG PayaSOSpital, que es van deixar la pell per fer riure i ballar als més menuts, tirant de música i nassos rojos.

El taller de bateria de Mondo Ritmic amb Jesús Gallardo a les baquetes, un dels més concorreguts i encertats del dia, va tancar les activitats creatives del festival per donar pas al comiat final amb el concert de Noesruido. El tàndem David Bueno-Fede Trillo es va fer acompanyar en aquesta ocasió per Tomás E. Panzone a la batería per estrenar en directe les cançons del su disc de debut, eixe que havien aconseguit finançar mitjançant micromecenatge deu abans en un obrir i tancar d’ulls. La novetat del repertori, els problemes de so inicials i el cansament acumulat de tota la jornada van fer que  tardara en saltar l’espurna habitual que carateritza els seus concerts. Però el seu ritme power-pop i el ganxo de les seues tornades van anar calant i, tot i no estar familiaritzats amb elles, els menuts van acabar corejánt-les damunt l’escenari. La valenta aposta de Noesruido va acabar rebent la seua recompensa i, de fet, ja els esperen nous concerts, com el de Port de Sagunt el 21 de juny.

En definitiva, una jornada de diversió, música i creativitat compartida entre mares, pares, fills i filles (també més d’un avi) en un escenari perfecte com el claustre del Museu. A Espai Menut estem molt satisfets d’haver posat el nostre xicotet granet de sorra com a mitjà col·laborador. Esperem que The Mames & The Papes tinga continuïtat el 2015.

themamasandthepapas-nmpnu-acf-fotografia-19

El claustre del Museu, de gom a gom durant el concert de The Bitters Tribute Band al The Mamas & The Papas. Fotos: Pau Bellido (ACF Fotografía).

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!