La nit més màgica de l’any també es viu en família

san juan sant joan espai menut

Si t’agrada la Nit de Sant Joan, als menuts també. Castellón, Oropesa, Alcossebre, Almassora… les platges es plenen per aquesta nit màgica. La possibilitat de sopar a la platja, jugar fins ben tard i banyar-se de nit són motius prou atractius per a ells (evidentment, depenent de la seua edat). I encara que aquest any cau en dilluns, l’endemà ja no tenen escola! I si els grans treballeu, podeu fer el que moltes famílies: adaptar la tradició a les seves necessitats i avançar l’hora del bany. Així acaben la festa abans de les dotze de la nit per no arribar massa tard a casa ia més eviten les cues de cotxes a les platges més concorregudes. Aquí tens algunes de les moltes propostes programades per celebrar la nit més curta de l’any. Les platges vos esperen.

CASTELLÓ / PLATJA DEL GURUGÚ

El Grau es converteix en la destinació preferida de milers de persones que s’apunten a la festa del foc. I moltes, en família. Tingueu en compte els espais habilitats per a aparcament de vehicles ia gaudir de Sant Joan.

20.00 Concurs de coques de Sant Joan
21.00 Sopar de pa i porta
23.00 Fogueres i dimonis
23.45 Revetlla
24.00 Primer bany
24.00 Castell de focs i més música

ALMASSORA / PLATJA

Els actes per celebrar Sant Joan es reparteixen entre el mateix dilluns 23 i el dissabte 28 de juny. Dilluns es reserva per a la Encesa de Fogueres a la platja i el dissabte hi haurà sopar de pa i porta a la platja (zona Xopar) i porrat popular a la plaça Botànic Calduch, tots dos amenitzats amb orquestres.

OROPESA / PLATJA MORRO DE GOS

Tradició i diversió es barregen en la celebració de Sant Joan. I, per descomptat, no falten ni la música ni els focs artificials.

21.30 Repartiment de coca de Sant Joan (plaça Mallorca)
23.00 Correfocs
24.00 Cremà de la foguera
24.00 Revetlla

ALCOSSEBRE / PASSEIG MARÍTIM

Els actes es perllonguen durant dos dies. Sant Joan arrenca dissabte 21 amb la celebració de la segona edició del carnaval d’estiu Happy.
21.00 Concentració al port esportiu
23.00 Sortida de la cercavila. passeig marítim, c / Atall, centre urbà i finalització al sambòdrom de la plaça de la Mola.

I per a la nit del 23, …

21.00 Batucada pel centre de Alcossebre
23.00 Batucada pel passeig Marítim de Les Fonts
24.00 Encesa de la foguera i focs artificials.

I què se celebra en aquesta nit màgica? L’arribada del solstici d’estiu a l’hemisferi nord, el ritu principal del qual consisteix en encendre una foguera. La finalitat del ritu era per donar més força al sol, que a partir d’aquests dies, anava fent-se més feble, ja que els dies es van fent més curts fins al solstici d’hivern. Simbòlicament el foc també té una funció purificadora a les persones que ho contemplaven. És el moment d’espantar els mals esperits “a Sant Joan bruixes veuràs ballar”. Les fogueres s’encenen quan ja és el dia 24, és a dir, passada la mitjanit. Se li atribueix protecció i bona sort al fet de saltar nou vegades una foguera aquesta nit, també serveix donar nou voltes al voltant del foc.

Els menuts poden iniciar-se en el ritu. Ja sabeu, han d’escriure en un paper tres desitjos, per cremar a la foguera. Mai se sap! I després podeu donar les nou voltes per completar el ritual. Es sentiran grans!

I com que anem a gaudir en família d’una tarda-nit tan especial amb la família, no volem passar per alt els consells que ens ofereix Creu Roja. Per això, si com a conseqüència d’algun coet s’ha produït alguna cremada cal rentar amb aigua abundant durant 10 minuts la zona i cobrir amb apòsits estèrils o molt nets. En cas de no disposar-ne, utilitzar un teixit de cotó net. Immediatament traslladar a un centre mèdic al ferit. Esperem que no hi haja cap incident i que aquesta, com se’l coneix, siga la nit més màgica de l’any!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!