Coquetes americanes: un toc original a desdejunis i berenars

Pancakes

No vos anem a mentir. Sempre resultarà més fàcil fer pa torrat amb mantega i melmelada, un got de llet amb galetes o un entrepà de pernil i formatge per esmorzar o per berenar que unes coquetes americanes. Però, sens dubte, aquesta massa d’ou, llet i farina que als Estats Units es coneix amb el nom de pancakes i que forma part dels esmorzars dels seus habitants és bastant menys coneguda a casa nostra i això, l’originalitat, és el que fa que molts xiquets obliden la seua reticència a menjar al matí o a la vesprada i amb les coquetes americanes facen una excepció.

El seu sabor s’assembla al de les creps i les seues possibilitats de combinació, com les de les coquetes franceses, són múltiples. Es pot menjar amb mantega i xarop d’auró, amb mel, amb melmelada, amb dolç de llet, amb fruita de temporada i fins i tot amb ingredients salats com el formatge o el pernil. Anem, èxit assegurat.

INGREDIENTS

  •    200 grams de llet sencera a temperatura ambient
  •     50 grams de mantega a temperatura ambient
  •     2 ous
  •     1/2 culleradeta de vainilla en pols
  •     150 grams de farina
  •     2 culleradetes de sucre
  •     1/2 culleradeta de sal
  •     1 culleradeta de llevat químic

Encara que hi ha esmorzars i berenars més ràpids de preparar, l’elaboració de les coquetes americanes no exigeix ​​ni molt temps ni molt esforç. L’únic que haurem de fer és pesar tots els ingredients i, un cop finalitzada aquesta tasca, barrejar la llet i la mantega amb ajuda d’una batedora. Quan aquests ingredients hagin lligat, afegirem l’ou i, després de barrejar bé, incorporarem la farina, el sucre, la sal, la vainilla i, finalment, el llevat.

Llista la massa de les creps americanes, procedirem a la seUa cocció. Escalfarem una paella antiadherent xicoteta a foc lent i, quan arribe a la temperatura desitjada, fondrem una mica de mantega i l’estendrem per tota la seua base. Abocarem una mica de massa a la paella i deixarem que qualli-quan formi petits foradets en el seu interior, sabrem que ha quallat-abans de donar-li la volta. Un cop cuinat el pancake, ho passarem a un plat i, a mesura que vagen fent-se els altres, els apilarem per mantenir la calor.

Acabada la massa de les creps americanes, servirem en plats individuals amb una mica de mantega i l’ingredient que prefereixe el xiquet, xarop d’auró, mel, melmelada, fruites… Nosaltres, a més, hem optat per acompanyar-lo de lassi de maduixes naturals, un batut que s’obté liquant quatre o cinc unitats d’aquesta fruita amb un iogurt i una mica de mel. Les proporcions d’aquests ingredients dependran de la consistència que vulgue donar-i del llaminer que sigue el comensal.

Pancakes_1_tortita americana

1. Pesar la llet, la mantega i els ous. Hem d’assegurar-nos que tots estiguen a temperatura ambient per evitar que la mantega s’endureixe com un bloc i no es desfaça bé.

2. Pesar la farina i barrejar el sucre, la sal i la vainilla. Afegirem el llevat quan els ingredients estiguen a la batedora.

3. Barrejar, amb ajuda d’una batedora, la llet i la mantega. Tot seguit, afegir els ous i, un cop els ingredients hagen lligat, afegir la farina, la sal, el sucre, la vainilla i, finalment, el llevat.

4. Lista la masa para las tortitas americanas, calentar una sartén a fuego lento, derretir mantequilla en ella y extenderemos por su base.

4. Llista la massa per a les coquetes americanes, escalfar una paella a foc lent, fondre mantega en ella i estendrem per la seua base.

5. Verter un poco de masa en la sartén y, cuando la tortita haya cuajado, dar la vuelta.

5. Abocar una mica de massa a la paella i, quan la galeta haja quallat, donar la volta.

6. Una vez la tortita esté dorada por ambas partes, extraer del fuego y apilar una encima de otra para mantener el calor. Serviremos con mantequilla y el ingrediente, dulce o salado, que más le guste al niño.

6. Un cop la galeta estiga daurada per les dues parts, extreure del foc i apilar una sobre l’altra per mantenir la calor. Servirem amb mantega i l’ingredient, dolç o salat, que més li agradi al xiquet/a.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Coquetes americanes: un toc original a desdejunis i berenars

  1. Pingback: Espai Menut | Desayunos y meriendas: cinco propuestas irresistibles

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!