Salut i solidaritat en clau infantil amb jocs i tallers per aprendre jugant

HOSPprensa-14

La salut i la solidaritat també es viuen en versió infantil. L’agenda d’activitats amb xiquets a Castelló fa puesto aquest proper cap de setmana a dues accions que acosten el món de la sanitat i de la cooperació als més menuts. Una serà a l’Hospital Provincial de Castelló, que convoca per setè any una jornada de portes obertes en la qual els més menuts tenen reservat el seu espai. Un esdeveniment que tindrà lloc el dissabte 14 de juny de 10.30 a 14.00 i que permetrà apropar el centre sanitari a la societat. L’altra arribarà de la mà de l’ONG Global Humanitària, amb una campanya d’activitats familiars a l’antic recinte de fires i mercats amb motiu del seu quinzé aniversari.

PORTES OBERTES HOSPITAL PROVINCIAL

Més d’una trentena d’associacions i entitats socials se sumen a la jornada de portes obertes de l’Hospital Provincial de Castelló, amb una àmplia programació que va des de tallers de primers auxilis o de com actuar en cas d’ennuegament fins a visites guiades per l’hospital. Taules informatives i accions de prevenció de salut completaran, al costat de les activitats infantils que us detallem a continuació, completaran la jornada.

10.30 a 11.30 Esmorzar saludable
Guiat per nutricionistes i dietistes de l’Hospital Provincial, que ensenyaran als nens els aliments que ha de contenir un esmorzar equilibrat.

10.30 a 14.00 Campanya de prevenció de l’ambliopia
L’activitat consisteix en la realització de revisions visuals als xiquets i xiquetes participants amb l’objectiu de diagnosticar de forma precoç possibles anomalies visuals o l’ambliopia (coneguda popularment com a ull vague), que consisteix en la pèrdua parcial o total de la visió d’un ull, o fins i tot de tots dos, a causa de factors visuals no detectats o corregits en la infància.

10.30 a 14.00 Castell inflable i jocs infantils
El joc és part indispensable de la infància així que també s’ha previst una zona lúdica en què els més petits podran saltar en un castell inflable i gaudir de jocs infantils

11.30 Taller d’educació bucodental
Personal del Servei d’Estomatologia ensenyarà a tots els participants la importància de mantenir una higiene bucal per prevenir malalties d’una forma amena i entretinguda.

TALLERS FAMILIARS AMB L’ONG GLOBAL HUMANITÀRIA

Amb motiu del seu 15 aniversari, l’ONG Global Humanitària proposa activitats familiars a l’Antic Recinte de Fires i Mercats per posar de manifest la vulneració dels drets de la infància que a dia d’avui es continua produint i el treball que realitza l’organització en defensa dels mateixos.

Encara que la Convenció sobre els Drets de l’Infant és el tractat més àmpliament ratificat en la història, els drets de la infància disten molt de ser respectats de forma universal. Encara avui uns 146 milions de nens pateixen desnutrició crònica, segons dades de Nacions Unides, i prop de 57 milions de nens i nenes no poden accedir a l’educació primària.

La sensibilització és una eficaç eina de canvi i és fonamental perquè els nens puguin conèixer i defensar els seus drets, així com altres realitats. Globalita, que és la imatge de Global Humanitària i també compleix 15 anys, és l’eix conductor dels continguts de les propostes d’aquesta campanya. Les activitats infantils com tallers de dibuix i confecció d’imants, contacontes, manualitats, entre altres activitats lúdiques, formen part de propostes gratuïtes per a tota la família. A més, es podrà participar en el sorteig d’un viatge a Perú per viure una experiència solidària i conèixer els projectes de l’organització.

Podreu trobar el diumenge 15 i el dilluns 16 a l’antic recinte de fires i mercats amb les següents activitats:

PROGRAMACIÓ DIUMENGE 15 DE JUNY

12.00 a 13.00 Contes a favor de l’educació. Yaku, el peix daurat. Recomanat per a xiquets/es de 3 a 12 anys. Atents a les històries dels nostres contacontes! Perquè després farem unes màscares i manualitats
sobre el que ens han explicat.

16.30 a 18.30 Defensem els drets de l’infant. Públic familiar (nens acompanyats per un adult). Ajuda a Globalita: lliurarem una nina al teu acompanyant (pare, mare, l’àvia, un oncle…) i tu podràs fer-li una pancarta sobre els drets dels infants.

16.30 a 18.30 Aquests són els meus drets. Recomanat per a nens de 3 a 12 anys. Junts muntarem un puzle per cadascun dels nostres drets.

18.30 a 19.30 Globalita i tu. Recomanat per a xiquets/es de 3 a 12 anys. Coneixes Globalita? Pinta, retalla i fes la teua màscara!

PROGRAMACIÓ DILLUNS 16 DE JUNY

16.30 a 18.30 Taller d’imants sobre els Drets de l’infant. Recomanat per a nens de 3 a 12 anys. Podràs escollir un dels Drets de l’Infant i confeccionar el teu propi imant i després … posa-ho en la teva nevera!

18.30 a 19.30 Globalita i tu. Recomanat per a nens de 3 a 12 anys. Coneixes Globalita? Pinta, retalla i fes la teua màscara!

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!