Orxateria Vida: sense soroll, sense presses i sense conservants

HORCHATERIA_VIDA_5_opt

 

A la Orxatería Vida no s’arriba per casualitat. Un ha de cercar-la. Entrar en la seua pàgina de Facebook i, amb ajuda de Google Maps, sortejar rotondes, vivers i ponts fins a donar amb ella. Està en l’horta d’Alboraia, envoltada de camps de cebes, cacauets, carxofes i xufes. Un trajecte que no molts valencians es decideixen a recórrer per a prendre’s una orxata, una llet merengada o uns fartones artesans tan típics de la zona. Els nadius prefereixen quedar-se en la ciutat o, com a màxim, acostar-se a l’Avinguda de l’Orxata o a la Calle Colón, on locals com Daniel, Toni o Panach compten amb terrasses i on els autobusos i metre tenen parada. En la Orxateria Vida, els únics vehicles que tenen cabuda són el cotxe, la moto o la bicicleta. El transport públic queda molt lluny d’allí, quasi tant com el soroll i la pol·lució a la qual els bars i les orxateries urbanes ens tenen acostumats. I és que, a més de la seua orxata amb el punt exacte de sucre, aquest és un dels atractius d’aquest local: la sensació d’estar en un món on les presses no existeixen i on els xiquets, com antany, poden jugar solos, sense ser perseguits per pares o avis i sense entonar el típic “m’avorrísc”.

 

HORCHATERIA_VIDA_4_opt

 

Allí hi ha gespa on rebolcar-se, galls dindis, gallines i conills que observar i gronxadors en els quals jugar. Per haver-hi, hi ha fins a un aparcament de bicis i una petita tenda on comprar les verdures i fruites que es conreen en la mateixa alqueria. Anem, que excepte urbanites hi ha de tot. Ells s’ho perden. Fotos: Ainhoa Boix (Conlosnanos.com)

 

HORCHATERIA_VIDA_3_opt

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Orxateria Vida: sense soroll, sense presses i sense conservants

  1. Pingback: Horchatería Vida: otra forma de disfrutar de la horchata | Con los Nanos

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!