Vila-real, obert a l’agost per vacances

Si a l’agost l’activitat baixa per totes les bandes, al paratge del Termet de Vila-real es manté imparable amb activitats per a quasi tots els dies de la setmana. El programa de l’Estiu al Termet per a les setmanes que queden d’estiu es presenta carregat de propostes per a passar les vesprades, i també algunes nits, amb els peques. Activitats, totes elles gratuïtes, que tindran com a gran protagonista el Festival Malabara’t del 8 al 10 d’agost. A més, els dilluns serà el dia de crear amb materials reciclatges; els dimarts se succeiran els tallers de manualitats infantils amb quatre propostes diferents; els dimecres serà el dia de la improvisació; i els dijous del cinema d’estiu. A més, per als peques un poc més majors, un taller de recerca del tresor i una intensíssima jornada per a celebrar el Dia Internacional de la Joventut. La Festa del Fanalet el divendres 1 d’agost arranca un mes en què tampoc faltaran els unflables i les visites teatralitzades al Museu Etnològic. I per a traslladar-se fins a l’ermita, el carril bici i el servei gratuït d’autobús circular són excel·lents opcions Ens veiem aquest agost al Termet!

malabarat-2013-talleresinfantiles

FESTA DEL FANALET, DIVENDRES 1 (18.00)

La Festa del Fanalet és ja un clàssic de l’Estiu a l’ermita. Els que no sàpien preparar els fanalets amb els melons d’Alger, tindran l’oportunitat d’aprendre durant el taller que començarà a les 18.00, i els que ja tinguen experiència, podran plantejar-se el repte de millorar la seua obra. Després, ja quan es faça de nit, es podran veure brillar les flames dels fanalets. L’encesa serà a les 22.30, però abans i per a omplir el temps entre una activitat i l’altra, sopar de pa i porta a les 21.00.

ANDO CREANDO, DILLUNS 4, 11, 18, 25 (18.00)

Tots els dilluns d’agost la Plaça del Pastoret es transformarà en un espai creatiu en què reutilitzar materials de rebuig amb molta imaginació i creativitat. I tot adornat amb un contacontes amb què deixar volar la fantasia.

TALLER: A LA RECERCA DEL TRESOR, DILLUNS 4 (18.00)(+8)

Els peques més majors, a partir de 8 anys, podran participar en el taller organitzat per la Regidoria de Joventut que proposa una misteriosa recerca del tresor, un taller amb què passar un estona divertida i descobrir com la història apareix per totes les bandes.

TALLERS INFANTILS, DIMARTS 5, 12, 19 I 26 (18.00)

Els dimarts estan dedicats a les manualitats, amb una proposta diferent cada dia perquè els xiquets aprenguen coses noves i es porten a casa tot tipus d’objectes més o menys artístics, però sempre amb un segell únic. El primer taller d’agost, el dimarts 5, estarà dedicat a la confecció de carioques i malabars, materials amb què podran practicar el cap de setmana en el Festival Malabarar’t. El següent taller, el 12, serà de pintar samarretes, per al que cada un ha de portar la samarreta a la que vullga donar el seu toc personal. El 19 d’agost arribarà el moment de dissenyar els seus propis fermalls i el 26 finalitzaran els tallers amb la pintura de vidrioles.

DIA INTERNACIONAL DE LA JOVENTUT, DIMARTS 12 (11.00 A 21.00)

Per a celebrar el Dia Internacional de la Joventut s’han programat activitats durant tot el dia junt al Centre d’Educació Ambiental (CEA) d’El Termet. Al matí, de 11.00 a 13.30, hi haurà tallers d’elaboració de gelats, de llepolies i de cocteleria sense alcohol. Per als que vullguen, la festa continuarà amb una dinar de pa i porta i a la vesprada, de 17.30 a 21.00, jocs de taula i jocs de fusta gegants, jocs amb cordes, paracaigudes,….A més, a les 19.30 començarà una exhibició de circ a càrrec d’AMACA i a les 20.30, una de capoeira amb alumnes del grup Capoeira Brasil. I si el cos i les ganes aguanten, sopar de pa i porta. A més, durant tot el dia emetrà des del Termet Radiojove en directe, la ràdio de l’Espai Jove que serà l’encarregada de posar ritme a la jornada.

IMPROVISACIÓ, DIMECRES 13, 27 (19.00)

Les vesprades d’alguns dimecres El Termet s’obri a la improvisació. El 13 d’agost, Vesprada Improcedent proposa un espectacle d’improvisació en què els actors crearan les històries més divertides a partir dels temes proposats pel públic, creant una funció única i irrepetible en la que el públic passa a ser el verdader protagonista. El 27 d’agost serà Improperium l’espectacle que plantege un coliseu molt particular, un lloc en què poder gaudir d’una gran batalla d’improvisació.

CINEMA D’ESTIU, DIJOUS 7, 14, 21 I 28 (22.30)

Tots els dijous a la nit obri el Cinema d’Estiu d’El Termet. Cine a l’aire lliure per a veure assentat a l’escalinata o (els més previsors) a les cadires portades des de casa. La programació d’agost arranca el 7 amb una d’animació. Pirates!, en la que les aventures porten a un grup de pirates des del Carib a Londres, on hauran de fugir de la principal enemiga dels pirates: la reina Victòria d’Anglaterra.

La peli serà en valencià, igual que la del dijous 14, Men in Black 3. En la tercera de la saga, per a majors de 7 anys,  l’agent J és enviat al passat, a l’any 1969, per a rescatar el jove agent K i evitar la destrucció de la humanitat. També es projectarà en valencià, el dijous 21, L‘Origen dels guardians, pel·lícula d’animació en què un grup de superherois vinculats a la infància s’uneixen per a combatre un esperit maligne que vol dominar el món a través dels pors infantils.

Finalment, el dijous 28 arriba una altra per a majors de 7 anys, Oblivion, en la que Tom Cruise interpreta a un dels últims homes que habiten la Terra en 2073.

MALABARA’T, DIVENDRES 8, DISSABTE 9 I DIUMENGE 10

Sens dubte, el gran protagonista de la programació de l’Estiu a l’ermita per al mes d’agost és el Festival Malabara’t que enguany arriba a la seua quarta edició. Per a gaudir al màxim dels tallers i espectacles programats no és podeu perdre el reportatge que vos prepararem des d’Espai Menut. Des de la cercavila d’inici del divendres amb malabaristes, monocicles i molt més, fins al comiat del diumenge després de l’espectacle de The Funes Troupe, el festival proposa més de 48 hores per a no parar entre malabars.

malabarat-2013-colladexancutsbabarots

JOCS INFANTILS, DISSABTE 23 I DIVENDRES 29 (19.00)

La Plaça del Pastoret s’omplirà d’unflables i jocs per als més menuts. Un èxit assegurat per a passar dues vesprades més que entretinguts en uns dies en què la tornada al col·le ja estarà molt prop.

VISITES TEATRALITZADES AL MUSEU, TOTS ELS DIJOUS (18.30 I 19.30)

Tots els dijous de juliol i agost la companyia teatral Visitants proposa una visita guiada teatralitzada al Museu Etnològic El Termet baix el títol Cànters del Temps amb una primera sessió a les 18.30 i un segon passe a les 19.30. Una forma diferent i amena perquè els xicotets s’acosten a la història de Vila-real, a la seua antiga indumentària, als apers del camp, a les maquinàries de fusters i sastres, a les cases antigues amb els seus joguets, cuines i dormitoris… I si aqueix dia no vos ve bé, el Museu també es pot visitar de dimarts a dissabte, de 18.30 a 21.00 i els diumenges de 11.00 a 13.30 i de 18.30 a 21.00.

estiu al termet

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!