Cinc obres de teatre, dansa i música per emocionar en l’estiu de Benicàssim

pedra a pedra 1

L’estiu té gust de teatre a Benicàssim. El XXIII Festival de Teatre Biblioteca del Mar arrenca el dijous 3 de juliol amb un vell conegut: Pedra a pedra, l’espectacle que protagonitza Tian Gombau i dirigeix ​​Rosa Díaz. L’home llauna torna a l’escenari del Teatre Municipal de Benicàssim dos anys després que ho fes per clausurar aquest mateix festival. I ho fa carregat de reconeixements internacionals.

En aquests dos anys, Pedra a pedra ha rebut guardons internacionals en prestigiosos certàmens de Sèrbia, Xina, Croàcia, Rússia, Indonèsia i Bòsnia i Hercegovina, que han premiat l’originalitat, la manipulació i, sobretot, l’exquisidesa d’un espectacle que dóna vida a objectes inanimats i tan quotidians com unes pedres.

I si l’estrena del festival és bona, els altres quatre espectacles programats pel departament de Cultura de Benicàssim no es queden enrere. Un muntatge que fusiona el teatre, la dansa i les il·lustracions per generar una experiència sensorial única; una història explicada amb fang i quatre mans premiada en alguns dels principals festivals nacionals; un clàssic com Pulgarcito reinventat sobre l’escenari i un espectacle de percussió que converteix objectes convencionals en pura màgia i poesia. La cultura pren la paraula a Benicàssim. El Festival de Teatre Biblioteca del Mar se supera. Gràcies.

Dijous 3/juliol PEDRA A PEDRA

Companyia: Teatre de l’Home Dibuixat
Hora: 19.00 en valencià / 20.00 en castellà
Preu: 3 euros
Descripció: no és una obra de teatre qualsevol. Ni tan sols és una obra més. Pedra a pedra és una manera d’entendre el teatre, una porta oberta de bat a bat a la imaginació ia gaudir de les xicotetes coses, sí, d’aquelles que ens envolten. Fins de les pedres. L’home llauna protagonitza aquesta història que parla sobre l’amistat, la intolerància i la creativitat en 30 intensos minuts que no deixen indiferent a ningú.

Dijous 17/juliol BABAYAGA

Companyia: TPO
Hora: 20.00
Preu: 3 euros
Descripció: Babayaga és un cèlebre conte rus que explica la història d’una xiqueta que es veu obligada a abandonar la seua família per anar a viure amb una terrible ogre. La companyia italiana TPO escenifica aquesta faula sobre la importància de la unió per vèncer la maldat usant la música, la dansa i sobretot les sumptuoses il·lustracions de Rébecca Dautremer, projectades en gran format, que converteixen l’espectacle en una veritable experiència sensorial.

Dijous 14/agost A MANO

Companyia: El Patio
Hora: 20.00
Preu: 3 euros
Descripció: estrenada el 2012, el primer muntatge de El Patio uneix la ceràmica i el teatre sobre l’escenari. A Mano és una història explicada amb fang, amb un personatge xicotet amb un enorme desig d’escapar, un aparador i els seus inquilins, una història d’amor, una història de xicotets fracassos, un torn, una tassa que respira, dues persones amb moltes ganes, una diminuta terrisseria i quatre mans que juguen. Premi del públic al festival Encinart (2012), premi al millor espectacle de petit format al FETEN (2013) i premi Drac d’Or a la Fira de Titelles de Lleida (2013).

Dijous 28/agost PULGARCITO

Companyia: Teatro Paraíso
Hora: 20.00
Preu: 3 euros
Descripció: els clàssics ho són per la seua capacitat de resultar contemporanis en qualsevol temps. Qui busquE el Pulgarcito de Perrault trobarà el que busca com també ho farà qui vulga trobar una visió nova i estimulant. Divertit per als nens i commovedor per als adults (encara que tal vegada resulte el contrari), Teatre Paradís presenta el conte a través de la relació d’un fill amb el seu pare. I és per això que aquest és un espectacle especialment ideat per a pares i fills. Segons es diu, els contes es van inventar per dormir als nens i despertar als adults, però i si els pares fossen els xiquets i els fills els adults?

Diumenge 7/setembre MINIATURES

Companyia: Kimbala
Hora: 20.00
Preu: 3 euros
Descripció: amb instruments convencionals com caixes xineses, metal·lòfon, campanes, bongos i esquelles, combinats amb objectes que creen so (encenedors, ampolles de vidre, maletes …) la companyia Kimbala ha construït l’espectacle Miniatures, una festa que vessa poesia, humor i imaginació pels quatre costats. Els prejudicis musicals queden fulminats després que el públic gaudeixi tant amb la música clàssica com amb la contemporània o la de fusió. Pura màgia percudint cors i oïdes.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “Cinc obres de teatre, dansa i música per emocionar en l’estiu de Benicàssim

  1. Pingback: Espai Menut | Música electrónica más percusión para presentar el segundo Formigues Festival

  2. Pingback: Espai Menut | 'Miniatures', un espectáculo mayúsculo de percusión para público infantil

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!