El Formigues 2014, enllestit per donar Candela

Candela y Los Supremos_Foto Mauro Mongiello

Té 9 anys, als 7 va gravar el seu primer disc, Animaladas (Sones, 2012), té un bon grapat de divertides cançons de pop electrònic que ha compost al costat dels seus pares i no li cap més de graciosa sobre l’escenari. La primera estrella indie infantil del país, Candela y Los Supremos, encapçala el cartell de la segona edició del Formigues Festival, que s’amplia a dues jornades, dissabte 4 i diumenge 5 d’octubre, es trasllada al Recinte Villacamp de Benicàssim (al costat del Pont de Ferro, mapa al final del post) i es fa de pagament, encara que per només 8 euros l’entrada anticipada (Notikumi, Discos Medicinales, L’Àmbit Lliberia, La Traviesa). Després del gran èxit de la primera edició en 2013 amb 4.000 assistents, el festival per a xiquets de l’Associació Cultural Formigues i Idear Idees creix en espai i en propostes per a cercar fer-se un forat en el calendari de cites per a gaudir de la música en directe en família a nivell estatal. De la música de Candela, Trobadorets, Sedajazz o Mondoritmic; però també del teatre, que enguany guanya molt protagonisme amb Scura Splats i La Inestable, i d’una llarga llista d’originals i divertits tallers. Un planàs en tota regla al que li posarà la guinda una desfilada final de la mà del Rototom Sunsplash. Com en la primera edició, Espai Menut és un dels mitjans col·laboradors.

La veritat és que es farà estrany no veure a totes les formigues circulant per l’amfiteatre Pepe Falomir de la platja Torre de Sant Vicent on va nàixer el festival l’any passat (vídeo al final del post), però el suculent menú que proposa la seua programació no va a deixar espai per a la malenconia. Començant per Candela y Los Supremos, una singular banda familiar que va donar els seus primers passos com a joc domèstic per a divertir-se amb la música per a acabar convertint-se en un autèntic fenomen, que ja ha trepitjat escenaris com els de el Primavera Sound, el Circo Price, el Dia de la Música o aquest mateix setembre, el Lemon Pop. Candela és una gafapasta precoç que canta desinhibida i amb gràcia cançons que expliquen històries de xiquets i papàs i mamàs farcides d’humor i que connecten a la primera, com la del vídeo de dalt, “El desalojo del piojo”, “Pareces un tío majete, salmonete” o “¡Avutarda! (ser amiga tuya farda)”. Son pare, Edu Nebot, un melòman que ha militat en bandes de pop inde com a Mamut, siencarrega de guiar-la en l’apartat musical i sa mare, Judith Saladrigass, que idea disfresses impossibles, de l’escènic. Els tres junts tancaran les activitats de dissabte 4 d’octubre a les 18:30 en el Formigues Festival.

El dissabte 4 hi haurà una altra cita obligada a les 14:00 amb Trobadorets, trio castellonenc que ja va explicar les seues cançons en la primera edició del festival de música per a xiquetes i que enguany presenta el seu nou disc després de fer-ho passar bé a milers de xiquetes i xiquets per totes les comarques de Castelló durant els últims anys amb les seues adaptacions lliures de temes populars. Una aposta segura. Com també ho és la de DJ Niño, que punxarà també el primer dia a les 16:30, la seua digestiva barreja de temes indie, clàssics del pop, rock, bigbeat i so Manchester amb electrònica. Després de convertir-se en el dj resident més jove del Mond Club de Barcelona amb 17 anys, ja sap el que és punxar en el Sonar Kids o produir la banda sonora d’una sèrie d’animació infantil.

L’apartat musical el completen propostes de col·lectius i escoles de música que presenten els seus interessantíssims combos infantils, com és el cas de Sedajazz Kids Band des de Sedaví o Gases en la Manga, Cake Kids i Electroband de Mondoritmic des de Castelló, tots ells diumenge 5 entre les 12:00 i les 17:00. I també diferents tallers musicals en col·laboració amb altres festivals o escoles, com el Teatre musical del Rey León a càrrec del FeCStival o els d’estimulació musical de Baby Do-Re-Mi tots dos dies.

I, com dèiem al principi, les arts escèniques tindran un protagonisme especial en aquesta segona edició. Així, Scura Splats seran els encarregats d’alçar el teló del Formigues dissabte 4 a les 12:00 amb La Fiesta de Donkey, una faula animal que gira entorn de l’accidentada festa sorpresa de 50 aniversari d’un ruc en una granja molt singular. Un espectacle que la companyia vila-realenca va estrenar el passat mes de març com a nova versió de la seua primera obra de 1997 (Aniversari Animal) i amb un marcat component musical, amb música composta i interpretada en directe per Monkesmusic (Luis M. Chafer i Vicent Colonques).

'La Fiesta de Donkey' de Scura Splats.

‘La Fiesta de Donkey’ d’Scura Splats.

L’altra actuació teatral destacada, el dissabte a partir de les 15:30, serà la de la companyia La Inestable, que arriba a Benicàssim amb el seu divertidíssim espectacle de marionetes i el seu taller infantil després d’un intens estiu que els ha portat de gira per diferents punts del país. Amanda Aguilella i Alberto Esliman, impulsors del Corral de Teatre de Xilxes, demostraran a les formigues els seus excepcionals dots amb els mappet, la ventrilòquia o les ombres.

I, parlant de tallers, el Formigues 2014 els tindrà de tots els colors, per a tots els gustos i per a totes les edats. Als ja citats de música i titelles, se sumen els de ball, funk i modern a càrrec de Castellón Balla diumenge a les 17:30 i ball de cariocas amb Amaresluz dissabte a les 16:30. Però també els hi haurà d’anglés creatiu amb Clap!, d’spinpainting (una divertida tècnica de pintura), de cotxes amb objectes de reciclatge, de sklacklife per a posar a prova l’equilibri dels més menuts, de pilates i… fins a de higiene dental!

Títeres de La Inestable.

Titelles de La Inestable.

Per si encara hi haguera algun xiquet o xiqueta que s’avorrira –pràcticament impossible-, el festival també oferirà al llarg dels dos dies exhibicions d’skate en la pista propera al Recinte Villacamp, un puzle gegant, passejos amb bicicleta per la Via Verda o la construcció d’un mur per la pau amb la genial il·lustradora russa Jenia Maslova diumenge a partir de les 12:00; zona de jocs, de pic-nic i d’esplai… El Formigues 2014 s’acomiadarà amb una desfilada organitzada en col·laboració amb el festival de música reggae Rototom Sunsplash. El 4 i el 5 d’octubre està prohibit avorrir-se, junts, mares, pares, xiquets i xiquetes.

Horaris del Formigues 2014:

Cartel Formigues 2014DISSABTE 4

12:00. Scura Splats: La fiesta de Donkey.
12:00. Taller de creació de cariocas amb Amaresluz.
12:30. Taller musical de Baby Do-Re-Mi.
13:00. Taller d’slacklife (a partir de 4 anys).
13:00. Taller de cotxes de Seat Michavila.
14:00. Trobadorets presenten el seu nou disc.
15:00. Taller d’anglès creatiu amb Clap!
15:30. La Inestable companyia de titelles. Actuació + taller.
16:30. Taller musical de Baby Do-Re-Mi.
16:30. DJ Niño.
17:00. Taller d’slacklife (a partir de 4 anys).
17:00. Puzle gegant de Seat Michavila.
16:30. Amaresluz: Ball de cariocas.
18:30. Candela y Los Supremos.

DIUMENGE 5

11:00. Taller d’experimentació amb Mundo Ludic.
11:00. Circuit Burricleta: passejos amb bici per la Via Verda.
11:30. Taller de pilates amb María Sanchís.
12:00. Sedajazz Kids Band.
12:00. Mur per la pau amb Jenia Maslova.
12:00. Taller musical amb Formigues salvatges del FeCStival.
12:30. Taller musical de Baby Do-Re-Mi.
13:00. Taller d’spinpainting.
14:00. FeCStival: Formigues salvatges.
14:00. Sessió DJ Formigues.
15:30. Gases en la Manga (Mondoritmic).
15:30. Taller d’spinpainting.
16:15. Cake Kids (Mondoritmic).
17:00. ElectroBand (Mondoritmic).
17:30. Castellón Baila: Master Class de funky i modern.
18:00. Desfilada final Rototom Sunsplash.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

2 thoughts on “El Formigues 2014, enllestit per donar Candela

  1. Pingback: Espai Menut | Espai Menut sortea dos abonos triples para disfrutar sin complejos del Formigues Festival

  2. Pingback: Espai Menut | La versión familiar del Trovam! deja una matinal de lujo encabezada por Dani Miquel

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!