La versió familiar del Trovam! deixa una matinal de luxe encapçalada per Dani Miquel

dani miquel_opt

Prenem prestats de Nomepierdoniuna (NMPNU), la nostra web germana, els dos següents paràgrafs per explicar-vos que la fira-festival Trovam! reserva un lloc d’honor al públic familiar amb una sessió matinal d’autèntic luxe aquest dissabte 4 d’octubre a partir de les 12.00 a la plaça de la Pau de Castelló (estava previst a la plaça Santa Clara però s’ha traslladat per problemes tècnics) i, a més, de caràcter gratuïta. La cita que pren el pols a la música en valencià presenta un cartell amb 19 grups musicals que actuen en sis espais culturals diferents de la capital de la Plana del 2 al 4 d’octubre.

NMPNU ens explica en un article signat pel periodista Manolo Bosch que la de dissabte al matí és una jornada per ser gaudida per les famílies senceres amb l’únic espectacle a l’aire lliure i gratuït d’aquest Trovam! El dolçainer i cantautor Dani Miquel és un indagador de la música tradicional valenciana i dels seus instruments, el que li ha permès anar acumulant la viola de roda, joguines dels quals s’extreu música i instruments ja convertits en peces de museu. Amb tots ells crea el que anomena “triquilisò”.

Es defineix com un “cantacançons” i tant ho fa en fires medievals com per a obres de teatre. Va formar part de Rodamons, un altre dels participants en aquesta jornada matinal, amb un espectacle teatral en què els instruments musicals s’han construït amb material reciclat. En el folklore balcànic s’assenta Pelandruska. Entre acordions, flautes i violins van creant melodies per Bodes, batejos i circumcisions. El ball de cerimònia zíngara està assegurat, conclou Manolo Bosch.

Una cita imperdible en un cap de setmana, ho sabem, en què també hi ha el Formigues Festival. Però veure en directe el cantautor de l’Alcúdia és una oportunitat d’escoltar el cançoner valencià més tradicional recuperat de l’oblit amb sons de hui, de gaudir de l’obra d’un músic que per a molts és poc etiquetable. Però un músic amb majúscules a qui ningú li discuteix la seua aportació a la posada en valor del cançoner popular valencià.

I tot això és possible gràcies a VAM! (Valencian Music Associaton), una entitat formada per empreses valencianes entre els objectius hi ha promocionar el treball de músics valencians i desenvolupar projectes que permeten consolidar la indústria musical valenciana. VAM! són La Casa Calba, Mésdemil, Metrònom, Pro21cultural i Suport Produccions.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “La versió familiar del Trovam! deixa una matinal de luxe encapçalada per Dani Miquel

  1. Pingback: Espai Menut | La alquimia musical de Dani Miquel se cita con el público familiar en La Consulta del Doctor

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!