L’humor i els jocs de paraules dels joglars medievals es pugen a l’escenari en la Vall

rucs el maleficio del brujo pera llimonera_opt (2)

“Fa molts anys. En un país molt llunyà, llunyà, llunyà…”. Sembla el principi d’una història qualsevol, però en realitat és el començament d’un sorprenent i divertit viatge en què dos joglars interpreten múltiples personatges utilitzant el llenguatge de la màscara, el clown i els bufons. La companyia La Pera Llimonera representa Rucs. El malefici del bruixot el proper diumenge 26 d’octubre a les 19.00 al Teatre Municipal Carmen Tur de la Vall d’Uixó dins del cicle Al teatre en família. Una comèdia de creació pròpia estrenada el 1993 i que, des d’aleshores, ha recorregut teatres i places de tot Espanya.

Rucs és el primer dels espectacles de la companyia fundada per Pere Casanovas i Pere Romagosa i trenca amb tots els tòpics de les típiques històries de prínceps i princeses. Estrenada a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, Rucs (edat recomanada a partir de 6 anys) narra l’aventura de dos comediants ‘condemnats’ a anar de poble en poble explicant La Maledicció del Bruixot. Una història plena d’aventures, de malentesos, de bons i dolents, de beuratges, de monstres i, és clar, de prínceps i princeses.

Seixanta minuts de durada en què els actors despleguen tot l’arsenal narratiu dels joglars, amb una posada en escena i un vestuari senzills però efectistes que deixen el pes de la història en les paraules. Una obra en la qual l’humor funciona a manera de fil conductor i que la converteix en una proposta idònia per a públic familiar. I, a més, amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

La Pera Llimonera utilitza la improvisació com a base per a la creació dels espectacles. Ha anat consolidant un estil propi, on els nostres textos, senzills i directes, plens de jocs de paraules, complementats pel gest i la imatge, són les claus per arribar a un públic de qualsevol edat.

Abans de crear la companyia, els dos Pere -Casanovas i Romagosa- havien estudiat junts a l’escola El Timbal i al Col·legi del Teatre de Barcelona amb Berty Tobies i treballar amb les companyies de teatre El Llamp, Tha Village Idiots i en diverses col·laboracions amb La Cubana. Més de 2.000 actuacions i alguns premis després, La Pera Llimonera segueix al peu del canó. A Rucs, La Maledicció del Bruixot li han seguit altres espectacles com Quo no vadis, Llorenç de l’àvia i la catifa que vola, “Grim, Grim o La Blancallops i els set porquets i Tortuga, L’Illa de Teodoro.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!