Una mina per al turisme

El Parc Miner de l’Alt Maestrat, el paraigua oficial sota el qual s’engloben dues antigues mines de ferro ubicades en els termes municipals de Culla i Torre d’En Besora, és una d’aquelles visites que paguen la pena. A més d’un museu miner, s’ha recuperat part de les cavitats (anomenades Mina Victòria i Mina Esperança) a través d’un itinerari que es recorre a peu (per l’interior de les mines) i en tren (en la connexió entre grutes) que permet conèixer com funcionava unes de les mines més importants de la Comunitat Valenciana. El recorregut guiat, d’aproximadament dues hores de duració, inclou la simulació d’una explosió a l’interior de la mina o la demostració d’una extracció.

Un espai privilegiat -ofereix unes magnífiques vistes panoràmiques de la comarca- en el qual podràs conèixer l’antiga indústria minera subterrània, recórrer les seues galeries i saber com vivien i treballaven els homes que van deixar aquest extraordinari llegat. Un patrimoni amb gran atractiu turístic i cultural, una experiència per als sentits, una aventura apassionant. I que sorprèn als més menuts

L’accés al parc al municipi de la Torre d’en Besora disposa d’un restaurant, Els Miners, que inclou ofertes de menú més entrada a les mines. També hi ha una zona de jocs infantils (tirolina inclosa) i taules per fer pícnic, si el temps ho permet, clar.

Per visitar les mines s’ha de fer la reserva prèviament: trucant al telèfon 651 177 071 o al correu electrònic parcminerdelmaestrat(arrova)gmail.com. Els responsables del recinte turístic demanen que les reserves es realitzen amb almenys un dia d’antelació. Per a conéixer l’horari, consulteu la pàgina web del Parc Miner o el seu perfil en Facebook donat que las visites varien en funció de l’época de l’any. Trobareu altra informació d’interés, inclòs un telèfon mòbil i un correu de contacte per a poder consultar qualsevol dubte.

El parc miner del Maestrat roman obert fins el 31 de desembre els caps de setmana i festius. Els horaris de visita són, segons recull la web, a les 11.00, 12.00 i a les 16.00. Recordeu que la capacitat màxima de visitants és de 20 persones per torn així que no  vos oblideu reservar abans d’anar.

Victòria-Esperança (dos noms carregats de simbolismes) són aquestes dues antigues mines ara convertides en recurs turístic gràcies al treball conjunt de la Diputació, la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de Torre d’en Besora i Culla i la Universitat Jaume I. T’ho perdràs?

I si no tens prou, després del recorregut miner pots acabar de redonder el dia amb una visita a la localitat de Culla, un conjunt patrimonial d’allò més interessant. O desplaçar-se fins Ares, una altra localitat impressionant de l’interior de Castelló, amb la seua imponent mola dominant el territori.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Una mina per al turisme

  1. Pingback: Culla y Parc Miner del Maestrat, una visita que puede tener premio | Espai Menut

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!