El Paranimf de l’UJI s’obre al públic familiar amb el clown multi-còmic de Marcel Gros

marcel gros la gran Aventura

Un viatge esbojarrat en una A majúscula. Un gran paper platejat. Una galleda d’escombraries. O la camisa del pare. Un espectacle de clown, música, màgia i humor, molt d’humor. Tots aquests elements acompanyen al clown Marcel Gros (que el 2012 va complir els seus primers 30 anys damunt dels escenaris) en el seu espectacle La gran A … ventura (història d’un pallasso), que aquest divendres 17 d’octubre aterra al Paranimf de la Universitat Jaume I (20.00 h). Una obra per a públic familiar (3 euros l’entrada per a públic de 3 a 14 anys i 8 euros la general) en un escenari en el qual són més habituals les propostes culturals per a públic adult i que ens alegra que s’obre al públic infantil amb iniciatives de qualitat com aquesta proposades pel Servei d’Activitats Socioculturals (SASC).

El de Marcel Gros és un xou “multi-còmic i mini-mitjà”, com defineix el mateix artista català. Amb un humor que el mateix pot ser irònic que tendre, poètic que excèntric, positiu que crític. Que arrenca riallades per igual als grans com als menuts (està recomanat per a públic a partir de 3 anys), com vam poder veure en l’edició de 2013 del Festival de Teatre i Biblioteca del Mar de Benicàssim, quan va omplir l’aforament del Teatre Municipal.

Un espectacle en què el clown, bufó i showman està sol a l’escenari. Bé, ell i les seues circumstàncies. Una posada en escena que ofereix una llibertat total de creació a aquest artista original i excèntric, tendre, somiador, poètic, positiu i crític, que pot ser tan irònic com un bufó i és capaç de conquistar al públic com un showman. No ens estranya llegir coses com que “Marcel Gros és un dels grans pallassos actuals. Pallasso de paraula però també pallasso visual. Mestre del joc escènic i de la manipulació d’objectes, de la paraula intel·ligent, de la crítica precisa”. Només heu d’anar al Paranimf de la Universitat Jaume I aquest divendres i comprovar-ho.

La gran A… ventura (història d’un pallasso) és un espectacle de clown pur, ni més ni menys. I amb tot el que això implica. I més si es tracta d’un pallasso com Marcel Gros que des de 1991 recorre els escenaris amb un treball en solitari i amb obres totes de creació propia. Un espectacle que et fa riure molt, des de la senzillesa, que et fa somiar, que et fa imaginar i que et fa pensar. Ja vos ho hem dit, és un espectacle de clown en tots els sentits. No deixa indiferent.

Cinquanta-cinc minuts on descobrireu que aventura comença per A. Com aprendre a caminar a l’atzar. Com estimar amics alegres. O com admirar l’art d’actuar. La a és una lletra important perquè, a més de servir per a escriure paraules boniques i pronunciar-les amb cara somrient, és la primera que aprenen els xiquets i xiquetes a l’escola. De la mà de la a vénen després les altres vocals i totes les consonants fins a formar l’abecedari complet, perquè només amb es no es podrien dir coses boniques com a mestre o pallasso, ni altres més rares com a ministre o espiritrompa. Qualsevol babau s’adonaria que les lletres, totes i sencer, no es poden retallar, per la senzilla raó que no entendríem res de res. Tot això, aquest divendres 17 d’octubre al paranimf del campus de Riu Sec. Un espectacle majúscul. Com l’A d’A… ventura.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!