Teatre per a rebre la tardor i tancar un estiu de dansa infantil, teatre, clown i circ a Benicàssim

L’estiu és sinònim de retrobaments. També amb la cultura en majúscules. Perquè no únicament de sol i platja viuen els menuts a l’estiu. El Festival de Teatre i Biblioteca del Mar de Benicàssim és un (més que) bon exemple de com les vacances estivals poden ser un moment ideal perquè xiquets i xiquetes descobreixen espectacles diferents, compromesos, de qualitat contrastada i per un preu més que raonable.

El Teatre Municipal de la localitat turística serà escenari de cinc espectacles de dansa, clown, circ i teatre repartits entre els mesos de juliol, agost i setembre que han recorregut alguns dels millors teatres nacionals i internacionals i de mà de companyies de reconegut prestigi. Nascut l’any 1992 coincidint amb la inauguració de la Biblioteca del Mar, el Festival programa en aquesta edició de 2013 espectacles dirigits a un públic familiar i de totes les edats: teatre per a nadons, teatre per a la primera infància… Els espectacles per aquesta XXII edició són:

Constelaciones / Dansa infantil 

Descripció: si un escriptor ha d’escriure amb els seus ulls i un pintor, pintar amb les orelles, com ha de coreografiar un coreògraf? Com una atracció fatal, impossible d’evitar, Joan Miró s’ha colat en els nostres somnis disparant la imaginació amb una explosió de color que ens ha guiat en un llarg viatge fins Constelaciones. Ens ha descobert altres formes de mirar al cel i ens ha obligat a acceptar ia conviure amb el ritme únic de cada treball, de cada proposta, de cada obra. Constelaciones és un còctel de sensacions en què el color, les formes i els jocs ens han ajudat a imaginar un univers rescatat d’entre les imatges amb què Miró sempre ens ha desafiat. El resultat és una obra essencial, menys figurativa que la tradició d’Aracaladanza i molt més espacial.
Companyia: Aracaladanza. Sumeu dansa i contemporània a públic infantil i familiar; afegiu nous públics a qualitat i innovació i el resultat és… Aracaladanza. Des de 1994.
Edat: a partir de 4 anys
Dia: dijous 11 de juliol
Hora: 20.00
Entrada: 3 euros

Pinocchio / Dansa infantil 

Descripció: Pinocchio és una adaptació de la novel·la original escrita per Carlo Collodi al segle XIX: Le Avventure di Pinocchio, amb una innovadora posada en escena gràcies a la utilització de les últimes tecnologies de la imatge, que transporta les emocions i personatges de la obra original al moment actual ia la nostra vida quotidiana. Una història de fantasia explicada amb un llenguatge escènic actual, nou i sorprenent on la dansa conviu amb la tecnologia creant un univers màgic que submergirà a l’espectador dins d’aquesta entranyable història. Pinocchio és el primer espectacle per a públic familiar finalista del Premi Unnim de Teatre 2013
Companyia: Roseland Musical. Companyia de dansa teatre amb 30 anys d’experiència en creació i producció d’espectacles dirigits a tots públics preferentment al públic infantil.
Edat: a partir de 4 anys
Dia: dijous 25 juliol
Hora: 20.00
Entrada: 3 euros

Capas / Circo

Descripció: amb les petites disputes i jocs d’amagatall, Capes ens porta a un lloc familiar fet d’encontres calorosos i festius. Les arts circenses es barregen amb la música en directe i amb la dansa en aquest espectacle ple de poesia i humor. Al ritme de la bateria i de càntics italians, un armari gegant i central es desplega revelant les seves múltiples capes.
Companyia: Companyia de Circ EIA. Està formada per Armando Rabanera, Francesca Lissia, Cristiano Della Monica, Fabrizio Giannini i Celso Pereira.
Edat: tots els públics
Dia: dijous 15 agost
Hora: 20.00
Entrada: 3 euros

La gran A. .. Ventura / Clown 

Descripció: aquest espectacle és la vida d’un pallasso. La gran A… Ventura captiva a tots els públics des del primer moment perquè Marcel Gros es proposa explicar una història des de l’òptica d’un pallasso de vocació. Però sense prescindir, subtilment, de xicotets coneixements universals i educatius que, en una narració amb ajudes interactives del públic, manté l’interès permanent acompanyant d’elements tan senzills com efectius per la seva màgia, gràcies als efectes de llum i so i, sobretot, que la imaginació de Marcel Gros va activant progressivament l’espectador.
Companyia: Marcel Gros. Clown, bufó, showman amb dilatada experiència que des de 1991 va emprendre el seu treball en solitari amb obres, totes, de creació pròpia.
Edat: per a tots els públics
Dia: dijous 22 d’agost
Hora: 20.00
Entrada: 3 euros

Operació AVI / Teatre 

Descripció: en un observatori astronòmic, dos astrònoms miren la nit: els estels, els planetes i la immensitat del cosmos. Els agrada molt. Però quan es fa clar, observen el dia a dia del veïnat, on veuen uns pares que no tracten bé la seva filla. I això no els agrada gens. Mentrestant, un marcià amb problemes busca un lloc on aparcar. Sense voler, provocarà canvis importants en uns quants habitants de la Terra, i ens mostrarà que una família pot ser de maneres molt diferents, només cal una cosa: que els que la formen s’estimen.
Companyia: Farrés Brothers. Pep Farrés, Jordi Farrés i Jordi Palet expliquen històries com a mitjà de vida, envoltats de trastos, gestos, paraules i ninots. Els agrada tocar temes poc tractats, de manera original i no moralitzant.
Edat: tots els públics
Dia: diumenge 29 de setembre
Hora: 18.30
Entrada: 3 euros

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Teatre per a rebre la tardor i tancar un estiu de dansa infantil, teatre, clown i circ a Benicàssim

  1. Pingback: Espai Menut | El Paraninfo se abre al público familiar con el clown multi-cómico de Marcel Gros

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!