Dos rutes gratuïtes per a descobrir l’Artana més mediambiental

penyes altes artana_opt (2)

La Serra d’Espadà tira. I Artana vol aprofitar aquesta estirada. La localitat de la Plana Baixa ha impulsat un projecte de dinamització turística i senyalització en col·laboració amb Itinerantur per promocionar-se com a destinació turística familiar i esportiu. A les rutes senyalitzades que ja existien (majoritàriament de perfil familiar i per a tots els públics), s’han sumat quatre més: tres per a perfils més esportius i un de perfil més familiar, totes elles molt interessants tant en l’aspecte històric i cultural com a el paisatgístic. El primer pas d’un camí que conduirà a situar Artana, porta d’entrada a la Serra d’Espadà, al mapa com a destinació turística i d’oci per a tots els públics.

Els que vulgueu conèixer una mica més sobre aquest projecte, teniu una cita els dies 7 i 8 de novembre, quan es presente aquesta iniciativa al Centre Cultural d’Artana. Divendres està reservat al vessant més institucional de l’esdeveniment (amb xerrades, inauguracions, presentacions i proyeccciones) però dissabte s’obre a tot el públic amb dues rutes de caràcter gratuït per donar a conèixer el patrimoni cultural i ambiental de la localitat.

Itinerantur acompanyarà a tot aquell interessat en la natura i la cultura al llarg de dues rutes guiades i interpretades, perquè puguin conèixer de primera mà tant el treball de senyalització que s’ha fet com una part del llegat natural i cultural del poble. Les rutes seran paral·leles en el temps -comenzarán ambdues a les 10.00-, una familiar i una altra més esportiva, però ambdues amb guia i explicacions:

La més “esportiva”, d’uns 10 km de recorregut, pujarà a la Ràpita d’Artana per després baixar cap al paratge de les Penyes Altes. Les vistes que contemplarem, així com l’espessor de la vegetació que travessarem, seran inoblidables.

La més “familiar”, d’uns 6 km, recorrerà per un senzill i planer camí alguns de les Oliveres Monumentals del municipi i els panells interpretatius que ens explicaran la seva història. Aprendrem també alguns aspectes sobre com vivia la gent del camp no fa tant de temps.

artana programacion

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!