Teatre, titelles, clown i circ en la versió més familiar de la Mostra Reclam

capas circo eia reclam_opt (2)

Vint-i-un espectacles. Quaranta-dos hores d’arts escèniques. Set municipis. Vint-i-dos edicions. Aquestes són algunes de les dades de la Mostra de Teatre Reclam que, any rere any, apropa la cultura (potser l’hauríem d’escriure amb majúscules) al públic castellonenc, també l’infantil. Un certamen (del 7 al 30 de novembre) impulsat per la Universitat Jaume I que converteix novembre en el mes del teatre compromés, de la qualitat i originalitat dels espectacles. I, un anys més, un Reclam que no se n’oblida del públic familiar.

Cinc dels espectacles estan recomanats per al públic familiar i, fins i tot, per als més menuts: els bebés. Benicàssim per partida doble, Almassora, Onda i Nules acullen alguns d’aquestos espectacles oberts a totes les edats. La cloenda del Reclam inclosa amb l’espectacle circenc Capas, guardonat com a Millor espectacle de circ de sala pels premis Zirkolika de Circo de Catalaña 2011 i Premi de Circ Emilio Zapatero al Festival T.A.C Valladolid 2012.

DIUMENGE 9/NOVEMBRE LATUNG LA LA DIU

latung la la diu reclamLloc: Teatre Municipal Benicàssim
Hora: 12.00 i 17.00
Companyia: David Ymbernon (Imaginart)
Edat: espectacle per a bebés
Duració: 30 min.
Entrada: 6 euros (bebé+adult)
Sinopsi: Latung La La diu que el pes xicotet és el pes més gran de tots. És una obra escènica, poètica, parateatral, amb una gran càrrega de poesia visual. Una obra que és i punt, sense història, sense arguments. Un espectacle especialment pensat per a xiquets i xiquetes d’1 a 5 anys però amb el qual gaudirà el públic de totes les edats.

DIUMENGE 9/NOVEMBRE CONTES DEL CEL

contes del cel xirriquiteula reclamLloc: Casa de la Cultura d’Almassora
Hora: 18.00
Companyia: Xirriquiteula
Edat: públic familiar a partir de 3 anys
Duració: 55 min.
Entrada: menuts 2,10€ I adults 3,20€
Sinopsi: proposta amb músiques i cançons escrites i adaptades especialment per a aquesta producció. Un espectacle d’actors i manipuladors en què els elements i titelles de grans dimensions capten l’atenció del públic per a submergir-los en diferents històries. Els seus protagonistes són un núvol que no sap on ploure, una lluna juganera i coqueta que vol ser provada pels animals i un sol que ha decidit no treballar i no eixir a il·luminar i calfar la terra.

DISSABTE 15/NOVEMBRE ENCERRONA

encerrona pepe viyuela reclamLloc: Teatre Mónaco d’Onda
Hora: 19.30
Companyia: Pepe Viyuela (clown)
Edat: per a tots els públics
Duració: 90 min.
Sinopsi: reflexió sobre la quotidianitat des de la perspectiva del pallasso. El personatge viu l’experiència d’haver-se quedat atrapat en l’escenari. Quan entra en escena no sap on s’està ficant. Entra allí enganyat perquè li han dit que és el camí i, de sobte, es troba enfront d’un públic que el mira i pareix exigir-li quelcom. Ell no ve a actuar però es veu obligat a fer-ho.

DISSABTE 29/NOVEMBRE TUT-TURU-TUT LA PRINCESA

tut turu tut la princesa bleda reclamLloc: Teatre Alcázar de Nules
Hora: 19.00
Creació: Helena Escobar, Jordi Palet i Pere Hosta
Edat: públic familiar
Duració: 50 min.
Sinopsi: La Princesa Bleda ha perdut el seu tresor hui, que ha vingut tanta gent a veure-la, i no els el pot mostrar! Amb la il·lusió que li feia! Ep: l’ha perdut… o li han pres? Potser li ha robat el gripau blau? Ja se sap que els prínceps tenen els dits llargs! La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor. El trobarà, però, en un lloc ben diferent al qual s’havia imaginat. I és que el seu tresor és ben diferent de com ens l’havíem imaginat…

DIUMENGE 30/NOVEMBRE CAPAS

capas circo eia reclam_opt (2)Lloc: Teatre Municipal de Benicàssim
Hora: 19.00
Companyia: Circ EIA
Duració: 60 min
Entrada: 3 euros
Sinopsi: les arts circenses es barregen amb la música en directe i amb la dansa en aquest espectacle ple de poesia i humor. Els artistes exploren la varietat de ritmes i el potencial expressiu del gest tècnic. Menys mans, equilibris acrobàtics, salts mortals i piràmides humanes en moviment; els ports acrobàtics es declinen sota totes aquestes possibilitats per a explorar les capes de la personalitat i de la societat, i ofereixen al mateix temps diferents claus de la lectura de l’espectacle. Un pilota de futbol, una corda, uns llençols blancs o les entranyes de l’armari, són alguns dels elements que es transformen en pretext i fulcre de l’acció escènica i acrobàtica.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!