Rutes per a gaudir espais únics al novembre

castillo Ain_opt

Estrenem mes i amb ell la possibilitat de descobrir els paratges més suggeridors de la província de Castelló de la mà de Itinerantur i la Fundació Caixa Castelló. I el millor de tot és que són rutes dissenyades per a viure en família, amb els més xicotets de la casa per a viure experiències úniques. La rutes que us proposem per a aquest mes són la de les Oliveres Mil·lenàries del Maestrat que partirà des de Canet, la de la Serra d´Irta, una al castell d’Aín i els habitants de la Selva Mediterrània, la de la població emmurallada de Mascarell mitjançant una teatralización i una per Altura i la Cartuja de Valldecrist. Poseu-vos bon calçat i roba esportiva i a gaudir!
Itinerantur ofereix més detalls i recomanacions una vegada els contacta el/la interessat/a. Inclou una guia interpretativa, segur, esmorzar de productes locals, materials necessaris (elements, didàctics, prismàtics, etc.) i reportatge fotogràfic d’alta qualitat. La gent ha de portar aigua (1 litre mínim per persona), impermeable, màniga llarga i curta (mai se sap), i calçat adequat. També recomanem portar alguna cosa ensucrat per si de cas. Es recomanarà portar menjar o sopar propi segons l’hora de finalització de les activitats.
La Fundació Caixa Castelló recomana per a les seues eixides portar esmorzar, roba còmoda, calçat esportiu, botella d’aigua, protector solar, gorra, impemeable roba d’abric, segons condicions climàtiques. El desplaçament fins al lloc d’origen es fa amb cotxes particulars.

Dissabte, 1 de novembre La Ruta de les Oliveres Mil·lenàries del Maestrat

Organiza: Itinerantur
Punto de encuentro: Canet lo Roig
Tiempo aproximado: Tot el dia (3 h en ruta)
Dificultad: Molt baixa
Público recomendado: Per a tots
Distancia: 6 km

En el Maestrat és on es troba la major densitat d’exemplars d’olivera que superen, segons les últimes datacions, els dos mil anys d’edat. Simplement impressionant. La ruta començarà a Canet lo Roig on es recorrerà la senda que voreja les oliveres més antigues del terme. Alhora que es descriuran els trets més cridaners de la cultura i el paisatge autòctons, servirà per a endinsar-se en els camps per a abraçar, sentir, sentir el batec dels mil·lenaris arbres. En l’ermita de Santa Isabel s’aprofitarà per a prendre el particular esmorzar autòcton i descobrir la Sénia de Marimon, una enorme i antiquíssima sénia.
Des de Canet lo Roig s’anirà aTraiguera, on un amic mostrarà l’olivera més anciana del poble, “L’Olivera del Xano”. Abans de menjar, en el restaurant La Casa dels Capellans diferents productors d’oli oferiran un tast del mil·lenari or líquid. I, opcionalment, es podrà degustar un menú en el mateix restaurant de receptes tradicionals recentment recuperades. Després del menjar i de la mà del tècnic de turisme, es mostraran els secrets d’un dels santuaris més importants d’Espanya: el conjunt monumental del Reial Santuari de la Verge de la Font de la Salut.

Dissabte, 8 de novembre La Serra d’Irta. Ruta nocturna

Organiza: Itinerantur
Punto de encuentro: Entrada al P.N. de la Serra (Penyiscola) 17 h
Tiempo aproximado: 6 h
Dificultad: Moderada-Baixa
Público recomendado: A partir 8 anys
Distancia: 7 km
Aquesta ruta comença a la vesprada quan estiga caent el sol sobre els últims 14 quilòmetres de costa verge mediterrània. Després d’un petit ascens amb vista molt boniques de la costa i de Peníscola, la Ciutat en el Mar, s’anirà explicant i interpretant el paisatge. Després es descendirà fins a una preciosa cala quan ja siga de nit per a poder banyar-se abans per a sopar, acompanyats per la lluna plena i la brisa marina, al costat d’una curiosa deu costanera. Itinerantur posarà uns aperitius de productes locals i solament caldrà portar l’entrepà. Després seguirà la caminada per una costa verge i espectacular. La torre Badum, damunt d’un penya-segat de 100 metres, serà l’últim punt de parada abans d’arribar. No es pot explicar amb paraules, cal viure-ho!
Preu: 23,75 €/pers. (IVA incl.) Xiquets fins a 8 anys gratis. Consultar ofertes i promocions.

Diumenge, 16 de novembre La masia Mosquera. Almedijar

Organiza: Itinerantur
Punto de encuentro: Almedijar, 9.30
Tiempo aproximado: 5 h
Dificultad: Molt baixa
Público recomendado: Tots els públics
Distancia: 6 km
La ruta començarà endinsant-se pel barranc de la Mosquera, deixant-se guiar per un paisatge immens i de selva fins a la masia homònima, antic centre de producció del suro que va taponar vins i caves de tota Espanya. Després d’un senzill descens pel barranc de Almanzor (qui era aquest personatge? I què té a veure amb la Castanyera monumental?) i d’haver après quasi tot sobre l’aprofitament d’aquest impressionant bosc, per fi s’arribarà a l’antiga població morisca d’Almedíxer, famosa per les seues deus, els seus formatges ecològics fabricats a la manera tradicional (amb flor de card) i els seus vins negres, els quals estan ja aconseguint justa fama. Tot açò es podrà degustar abans de finalitzar l’activitat a l’hora de menjar.
Preu: 26,75 €/pers. (IVA incl.) Xiquets fins a 8 anys gratis. Consultar ofertes i promocions.

Diumenge, 23 de novembre Altura i la CartOIXa de Valldecrist

Organiza: Fundació Caixa Castelló (Castelló en ruta)
Punto de encuentro: a les 9,30 h. en la Cooperativa agrícola Cor de Jesús, Avinguda de València, Altura. Finalització en el casc urbà d’Altura al voltant de les 14.30 h.
Tiempo aproximado: 6 h
Dificultad: Fàcil. Ruta de migdia
Público recomendado: Tots els públics
Distancia: 7 km
Inscripcions: Fins al 21 de novembre
Preu: Entre 6 i 12 anys: 2 euros. Menors de 6 anys: gratis
La Vila d’Altura, emmarcada per la Vall del Palancia i les primeres estribacions de la Serra Calderona, destaca pel seu paisatge amb extensos boscos de pineda i carrasca, alternant amb ametlers i oliveres en les zones de secà, i fruiters i hortalisses en les hortes de regadiu pròximes al casc urbà.
L’itinerari comença amb la visita a la almazara de la Cooperativa Oleícola Alt Palancia on es donarà a conèixer el procés d’elaboració de l’oli, un dels productes més notables que s’obté dels camps d’Altura i la comarca. Després d’un curt passeig entre camps de cultiu, es podrà descobrir La Cartoixa de Valldecrist declarada Monument Històric Artístic en 1984 i Bé d’Interès Cultural en 2007. I finalitzarà en el nucli urbà d’Altura que alberga monuments i símbols de la seua identitat, com són: la Plaça porticada, la neoclàssica Església Parroquial, el nucli medieval amb l’Església Primitiva d’estil gòtic valencià, el barri de Sant Roque o el Portal de les Parres.

1000x500-valldecrist-altura_opt

Dissabte, 29 de novembre El Castell d’Aín i els habitants de la Selva Mediterrània

Organiza: Itinerantur
Punto de encuentro: Aín a les 10 h
Tiempo aproximado: 4 h
Dificultad: Molt baixa
Público recomendado: Tots els públics
Distancia: 7 km
A l’inici es farà un volt pel nucli urbà del preciós poble d’Ahín, ple d’història (va ser aquest un dels epicentres de les Revoltes Morisques del segle XVI) i, per descomptat, de fonts, sèquies i molins (el nom d’aquesta localitat ve de l’àrab “lloc d’aigües”, i dóna bon compte de la realitat). En la ruta s’explorarà la relació que han mantingut i mantenen els habitants d’aquestes muntanyes amb el bosc i aprendrem com es pot viure de forma harmònica amb la naturalesa. L’exemple que guiarà aquesta ruta serà l’extracció del suro de les sureres practicada des de fa segles. A l’arribada al Castell d’Ahín us sentireu com a autèntics rebels moriscs disposats a defensar la vostra centenària llar.
Preu: 23,75 €/pers. (IVA incl.) Xiquets fins a 8 anys gratis. Consultar ofertes i promocions.

castillo Ain (2)_opt

Diumenge, 30 de novembre Mascarell, una manera diferent de descobrir la Història

Organiza: Itinerantur
Punto de encuentro: Mascarell (Nules), 11.30 h
Tiempo aproximado: 1,5 h
Dificultad: Molt baixa
Público recomendado: Tots els públics
Distancia: 2 km
Com cada últim diumenge de mes, Itinerantur, l’Ajuntament de Nules i uns actors molt especials s’uneixen per a explicar la història de Mascarell, l’única població totalment emmurallada que queda en tota la C. Valenciana. Frares, nobles, pirates berberiscs i una infinitat de curiositats culturals i històriques ens esperen en aquesta apassionant ruta teatratlizada pel nostre passat remot. Una manera única de descobrir la nostra Història!
Preu especial: 8€ adults i 6€ entre 8 i 12 anys. Menors de 8 anys gratis.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!