‘Afuera es un lugar’, teatre per a bebés que emociona i fa riure

arena en los bolsillos teatro para bebes espai menut

Uns titelles, dos actors i una finestra que s’obre al món. Un escenari en el qual ni falta ni sobra res, una llum ambient que convida a centrar la mirada en l’essencial, un muntatge teatral que emociona però que també fa riure (moltes vegades a riallades) amb el lloc. La companyia Arena en los bolsillos presenta Afuera es un lugar, l’obra d’Elisa Vargas amb la qual Benicàssim trasllada part de la seua activitat cultural al Espai de la Música Mestre Vila per les obres al Teatre Municipal. Un espectacle teatral -el segon en l’haver del grup granadí i estrenat en 2012- especialment recomanat per a la infància (1 a 4 anys) que és també un homenatge a la curiositat dels més petits, aquesta curiositat que mou el món. Un imperdible per al dilluns festiu de la Immaculada (17.00 h / 3 euros).

L’obra dirigida per Rosa Díaz i interpretada Iker Pérez i Fco. Javier Martín proposa un tema -en aparença- complicat: les experiències viscudes per nens les mares són a la presó. En realitat és un cant a la vida, a l’amor ia la tendresa des del costat més positiu i màgic del descobriment del món per part d’un xiquet.Como sol els menuts miren i veuen el món.

Arena en los bolsillos aconsegueix posar sobre l’escenari una proposta per divertir, provocar, sorprendre i sobretot acompanyar-los en el despertar dels seus sentits en trenta minutos.Todo el que el protagonista coneixia del món eren aquelles quatre parets i una petita finestra … com és el vent ?, com punxa una barba? A què sona el silenci? I un gos? Mare, què és fora? A fora, fill, fora és un lloc.

La xicoteta finestra va resultar ser una gran porta al món. Després del primer pas, la curiositat es va fer propietària dels seus peus, i la pròpia senda va ser la seua millor companyia. En una empenta vital incontrolable, va descobrir el tacte de l’herba en les seues petjades, els raigs del sol escalfaven la seua pell, els ulls se li van omplir amb un cel del més blau dels blaus, va pensar que tot allò era només per a ell i va voler veure més. La vida li esperava fora, i no està bé arribar tard… Va rebre el premi Drac d’Or a la Fira de Titelles de Lleida 2013 a la Millor Escenografia.

Els membres d’aquesta companyia de teatre de titelles i objectes, Elisa Vargas i Iker Pérez, després d’anys de formació i experiència en diferents camps de les arts escèniques, uneixen il·lusió, treball i compromís amb l’art i la primera infància per crear un projecte com. Amb aquesta idea va néixer Arena en los bolsillos en 2008, i amb una clara i decidida línia de treball, la dedicació a la creació professional, responsable i sensible per als més petits. El dilluns 8 de desembre ens esperen a Benicàssim.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!