Vila-real llança una campanya de teatre familiar amb cinc obres de primer nivell

wangari la niña arbol portada_opt (2)

La ciutat que acull més d’una desena de festivals i cicles culturals com el FITCarrer, el Màgia x Ací, el Malabara’t o el Assaltabarris, per citar alguns, vol més. Vila-real estrena al novembre una campanya de teatre familiar titulada L’obra està a punt de començar que inclou cinc espectacles de primer nivell. Les entrades per a les obres, programades per a diumenges de novembre, desembre i gener a les 17.30 a l’Auditori Municipal, es podran adquirir a través d’un abonament de 24 euros o de manera individual per 6 o 9 euros segons l’obra. I el programa promet. Una obra premiada com el millor espectacle i millor direcció a la Fira Europea de Teatre per a Xiquets i Xiquetes 2005, una altra distingida amb el Premi Feten 2013 a l’espectacle revelació, el premi del Jurat Infantil del Festitíteres 2013 al millor espectacle i el premi de la Fira de Titelles de Lleida 2014; una adaptació d’un clàssic universal en versió públic familiar, una proposta de teatre-dansa i l’estrena d’un espectacle a nivell nacional. Quasi res.

La venda dels abonaments comença el dilluns 27 d’octubre i es prolongarà fins el 12 de novembre en horari d’atenció al públic de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 hores i els dimecres de 16.30 a 19.00 hores a l’Auditori Municipal. També es podran comprar les entrades individuals a partir del 14 de novembre a l’Auditori, al web entrades.vila-real.es i a taquilla mitja hora abans de la funció.

“Les obres de l’abonament de teatre familiar han estat seleccionades per entretenir els més petits i, al mateix temps, per generar un públic crític i estable que gaudisca cada vegada que va al teatre”, sosté el regidor de Cultura, Alberto Ibáñez, “a més de crear una ubicació de socialització i una acció més que reforça la importància de la cultura “.

PROGRAMACIÓ L’OBRA ESTÀ A PUNT DE COMENÇAR

16/NOVEMBRE PAPIRUS

papirus xirriquiteula teatreProcedència: Catalunya
Llengua:
sense paraules
Preu entrada sense abonament: 6 €
Companyia: Xirriquiteula Teatre
Sinopsi: un carregador del moll i una llauradora es troben per casualitat escapant de la guerra. Junts, amb sentit de l’humor i una creativitat sorprenent, donen vida a un nou món. Papirus parla de l’amistat, de la guerra, dels temors que ens fan xicotets, dels sentiments i de l’esperança, i el gest, l’humor i la creativitat en són els protagonistes. I així fou com d’un tros de paper va nàixer a nou món! Un espectacle dedicat als qui encara somnien.

7/DESEMBRE BRIKIBOY Y EL VERTEDERO MALDITO

brikiboy y el vertedero malditoProcedència: País Valencià
Llengua: castellà
Preu entrada sense abonament: 6 €
Companyia: Producciones Tito l’efante
Sinopsi: Brikiboy (tetrabric de llet) ha aparegut en un abocador orgànic, està desconcertat, no entén perquè ha anat a parar a aquest lloc, es troba perdut i sol. Allí es troba amb Papel (rotllo de paper usat). Ell tampoc hauria d’estar en aquest abocador, fa més de dos mesos que vaga per aquest paratge i trobar-se amb Brikiboy és tot un descobriment per a ell. Després de reptar-se mútuament arriben a un acord. Brikiboy li ofereix a Papel la seua amistat a canvi que aquest l’ajude a trobar l’abocador al qual pertanyen els envasos i on l’espera Brother, el seu germà de l’ànima, al qual troba molt a faltar. (Estrena d’espectacle).

21/DESEMBRE CYRANO DE BERGERAC

cyrano de bergerac horta teatreProcedència: País Valencià
Llengua: valencià
Preu entrada sense abonament: 9 €
Companyia: L’Horta Teatre
Sinopsi: adaptació del popular Cyrano de Bergerac d’Edmond Rostand. Afronten aquest clàssic universal amb una actualització del seu argument però també mantenen l’essència i els valors de l’obra original. Tots barrejats amb l’esperit d’aventura, les lluites d’espases, la comèdia i les noves tecnologies. En aquest sentit, Marc, el protagonista de la nostra adaptació, té al seu abast qualsevol informació gràcies a Internet. Però, com passa molt sovint, això no estimula el seu interés cap a aquesta informació. El viatge vital que emprendrà Marc el farà valorar experiències reals i personals que mai trobaria a la pantalla del seu ordinador.

28/DESEMBRE WANGARI, LA NIÑA ÁRBOL

wangari_la niña_arbolProcedència: Extremadura
Llengua: castellà
Preu entrada sense abonament: 9 €
Sinopsi: una guardabosc es resisteix a acceptar la derrota davant el paisatge calcinat d’un incendi forestal. Recorda la rondalla que va escoltar explicar a Wangari Maathai, la xiqueta arbre: la rondalla de l’humil colibrí, que malgrat el rigor de les flames del bosc, continua portant al seu bec una gota d’aigua, perquè fa el millor que pot. Així ens apropem a Nyeri, una població kikuyu al cor de l’Àfrica, davant la mirada sagrada de la muntanya Kenya, on la xiqueta Wangari Maathai dóna els seus primers passos, comença a descobrir la bellesa de la Terra i els cicles de la vida i de la mort. La xiqueta Wangari, que escolta la veu dolorosa de la muntanya Kenya, retorna l’esperança als qui, com la guardabosc, creuen en el vol del colibrí.

4/GENER ADIÓS BIENVENIDA

adios bienvenidaProcedència: Múrcia
Llengua: castellà
Preu entrada sense abonament: 6 €
Companyia: Mimaia-Teatro
Sinopsi:
tots els diumenges la taula de Bienvenida s’omple de mariners i pescadors que van per a gaudir de les millors sardines del port. Una gran taula sense estovalles, amb olor a peix, una taula es permet escriure, com un gran llibre obert. De la mar a la taula, de la taula al mar… La vida passa com en un cicle continuu, com el peix que es mosega la cua. Adiós Bienvenida ens parla dels cicles de la vida, de la necessitat que les coses s’acaben perquè alguna cosa nova puga començar.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

One thought on “Vila-real llança una campanya de teatre familiar amb cinc obres de primer nivell

  1. Pingback: Espai Menut | Guía rápida para saber qué hacer esta Navidad en Castellón y La Plana

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!