Cavalcades de Reis: horaris i recorreguts per a no perdre’s detall

Si hi ha un dia marcat en el calendari per als més petits aquest és, sens dubte, el dia de Reis. I la vigília. Cada 5 de gener les cavalcades de Melcior, Gaspar i Baltasar omplen de màgia i il·lusió els carrers de les ciutats, quan xiquets i xiquetes veuen complert el seu somni de veure els Reis Mags d’Orient. Les opcions per veure l’arribada dels Reis Mags són molt variades, així que hem seleccionat algunes de les cavalcades (Castelló, Vila-real, Borriana, Almassora, Onda, Benicàssim i Suera) perquè tingueu tota la informació per a poder seguir-les sense perdre detall.

A Castelló

Hora desembarque en el Grau de Castelló: 16.00
Eixida cavalcada per la ciutat: 19.00 des de carrer Sant Roque.
Descripció: Com cada any, la vesprada del 5 de gener es dedica als tres mags més coneguts: Melcior, Gaspar i Baltasar. Els tres Reis Mags, que desembarcaran en el Grau i recorreran posteriorment els carrers de la ciutat de Castelló, repartiran il·lusió i caramels als més xicotets i també als majors. A les 16.00 arribaran els Reigs Mags a la Plaça del Mar, en el Grau de Castelló. I després es traslladaran en TRAM fins a l’avinguda del Rei on hi haurà animació infantil des de les 17.30 -hora prevista d’arribada dels Mags d’Orient- fins a l’inici del recorregut oficial pels carrers de la ciutat a partir de les 19.00.
Itinerari: carrer Sant Roque, carrer Sanahuja, Plaza María Agustina, carrer Governador, carrer Guitarrista Tárrega, Plaza de la Pau, carrer Major, Arxipreste Balaguer i Plaça Major.

A Borriana

Hora desembarque en el Port: 16.00
Eixida: Magatzem Municipal de Via Pública (avinguda Jaume I)
Descripció: arribaran per mar, amb desembarcament previst en el Port a les 16.00. Des d’allí, iniciaran un recorregut que els portarà a adorar al Xiquet Jesús en l’Església del Carmen i a visitar el Belén instal·lat en el Grau, abans d’arribar al Magatzem Municipal de Via Pública, des d’on partirà la cavalcada a les 18.00. Melchor, Gaspar i Baltasar, en les seues carrosses i amb tot el seu sèquit, saludaran als xiquets en un itinerari per l’avinguda Jaume I, avinguda Jaime Chicharro, Plaça de la Generalitat, l’Escorredor, el Raval, carrer Major i plaça Major. Allí realitzaran la seua ofrena al Belén i seran rebuts per l’alcalde, José Ramón Calp, qui els lliurarà les claus de la Ciutat, abans de dirigir-se a tots els xiquets des de la balconada de l’Ajuntament.

A Vila-real

Hora: 19.00.
Descripció: la tradicional Cavalcada de Reis que cada 5 de gener, vespra de Reis, organitza a Vila-real l’associació Joventut Antoniana es remunta a l’any 1928, convertint-la en una de les cavalcades més antigues de la Comunitat Valenciana i declarada Festa d’Interés Turístic Provincial. Les carrosses dels Reis Mags, amb els seus patges i comitiva, desfila pels carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça Major i la balconada de l’Ajuntament, on els esperen els xiquets i xiquetes de la ciutat, que van cantant al seu pas el singular Tirorí tirorí, una popular cançó de benvinguda als Reis que els xiquets de Vila-real han de cantar sens falta perquè Melcior, Gaspar o Baltasar els porten els seus regals. Enguany quatre companyies de la ciutat representaran espectacles itinerants per ambientar el recorregut.
Recorregut: avinguda Pío XII, la Murà, Francesc Tàrrega, Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Sant Pasqual i Major Sant Jaume fins a arribar a la plaça Major.

A Almassora

Hora: a les 18.00
Recorregut: avinguda José Ortiz (al costat de Boqueras), carrer Sant Lluís, Santa Quiteria-l’Alcora, Trinitat i de nou l’avinguda José Ortiz fins a la plaça Pere Cornell.
Descripció: els Reis d’Orient repartiran milers de caramels amb l’ajuda del sèquit real. Participen carrosses i grups d’animació així com la secció de bombos i tambors de la Confraria del Santíssim Crist. Igual que en any anteriors, no faltarà el camió amb els regals que es repartiran aqueixa nit i a més l’Ajuntament d’Almassora treballa perquè Melcior, Gaspar i Baltasar puguen rebre als xiquets i xiquetes en l’edifici consistorial.

A Benicàssim

Hora: 17.30.
Recorregut: des de l’avinguda de Barcelona, al costat del pont de Ferro, fins a la plaça de les Corts Valencianes.
Descripció: la tradicional cavalcada comptarà amb cinc grans carrosses: una amb un naixement vivent, una altra amb pastors i pastoretes, i les últimes seran les dels tres Reis Mags: Melcior, Gaspar i Baltasar. I no faltarà el camió de bombers amb l’escala i el camió dels joguets. El recorregut estarà amenitzat per la Banda de Música, l’Associació de Gegants i Cabuts i el Dolçainers i Tabalaters.Després del recorregut, en la plaça dels Corts Valencianes els xiquets i xiquetes tindran l’oportunitat de saludar als tres reis, recordar-los quins regals volen i rebre caramels.

A Onda

Hora: 19.00
Recorregut: carrer Cervantes, Mare de Déu del Carme, Sant Miquel, Rei En Jaume, carrers Santa Anna i Santa Isabel, plaça de l’Església, Rei En Jaume i Raval de Sant Josep.
Descripció: Onda estrena aquest any recorregut. Melcior, Gaspar i Baltasar baixaran de les seves carrosses per recórrer a peu els carrers Santa Anna i Santa Isabel fins a la plaça de l’Església, on aquest any hi haurà un Betlem Vivent. Un cop hagi conclòs l’adoració tornaran pels carrers Santa Isabel i Santa Anna fins Rei En Jaume on reprendran el recorregut en carrosses fins al Raval de Sant Josep on saludaran a tots els xiquets d’Onda. Així mateix, al Raval des de les 19.00 hi haurà animació infantil a l’espera de l’arribada dels Reis Mags.

A Suera

Hora: 19.30
Descripció: representació de l’obra Els Reis Mags de Suera, peça teatral escrita per Vicent Fausto per a ser representada als carrers de Suera la vespra de Reis. A les 19.45 tot el poble s’encamina pel Raval a l’entrada de la localitat a esperar l’arribada dels Reis. La llum de les torxes descobreix el perfil de Llurs Majestats i tota la comitiva reial. Capdavanter, Reis d’Orient, Patges, Guardia Reial, Carros carregats amb els joguets, música i poble marxen tots cap a la Plaça. Tots passen a l’Esglèsia a fer l’ofrena al Jesuset (el darrer xiquet o xiqueta nascut al poble). Desprès els Reis dirigeixen unes paraules de salutació i fan l’entrega personal de les joguines a tots els xiquets.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!