Benassal entre paisatges i rebosteria acomiada fins 2015 el programa Castelló en ruta

benassal rivet castellon en ruta senderismo en familia

La colònia Seidia, a Benassal, gairebé es queda menuda. Setanta persones, entre adults i xiquets, es posen mans a la massa. Toca taller de rebosteria: pastissets de carbassa i cocs d’avellanes i poma. I, encara que puga sonar estrany, així arrenca l’activitat Benassal: preparant el Nadal entre paisatges i rebosteria amb la qual la Fundació Caixa Castelló tanca el seu programa Castelló en ruta de 2014 per famílies. Una desena d’excursions que durant els últims mesos han permès descobrir alguns dels racons més emblemàtics de la província. I com encara queden molts per explorar, la Fundació ja treballa en les propostes de rutes en família per 2015 que està previst arrencar a finals de gener.

benassal taller dulces reposteriaLa ruta de Benassal, celebrada el passat 14 de desembre, va batre rècords. Menuts i grans es van sumar al taller de rebosteria deixant la seua empremta personal en els pastissets elaborats. Els més xicotets (d’entre 4 i 6 anys) van fer una activitat alternativa: pasta de sal. Dues hores per compartir en família i gaudir dels trucs de les tres veïnes de Benassal que van impartir el taller. “Ja vam fer un taller familiar d’elaboració de formatges i la resposta va ser magnífica per la posilidad que ofereix de compartir entre pares, mares i fills. Així que hem repetit amb aquest de rebosteria”, ens explica Isabel Queral, responsable de l’àrea de Medi Ambient de la Fundació Caixa Castelló.

I després de la cuina, a caminar. Pel paratge natural municipal del Rivet, un espai singular en el qual l’Ajuntament ha habilitat un itinerari amb panells informatius. Adaptat a la pràctica del senderisme en família, “el Rivet destaca pels seus arbres monumentals i la microreserva de flora”, explica Queral. Inclòs un exemplar de carrasca partit (l’arbre va caure l’any passat després de les fortes nevades registrades a la zona) que, és clar, va fer gaudir als menuts.

benassal carrasca rivet castellon en ruta senderismo en familia

“Dos arbres singulars dels que visitem són dos exemplars de roure, un dels quals té adherit una heura d’una edat similar a l’arbre, uns 300 anys“, afegeix la biòloga. I si al valor ambiental li afegim la boira d’aquest dia que aportava un aspecte gairebé màgic al bosc obtenim la combinació perfecta per gaudir d’una jornada única. I mentre els adults recorrien el bosc amb Isabel, els més menuts ho descobrien però d’una manera més activa i dinàmica. Uns monitors guiaven una sèrie de proves per descobrir elements característics del bosc. Perquè ja se sap que, per als xiquets, jugar és la millor manera d’aprendre.

Com us dèiem, aquesta va ser l’activitat familiar amb la qual es va clausurar el programa Castelló en ruta de 2014. Un èxit d’assistència que demostra l’èxit del senderisme interpretatiu per a famílies amb el valor afegit de descobrir una província tan singular (i espectacular) com la nostra. I l’any que ve més.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!