‘Días de nocilla y magia’, el viatge d’un xiquet que va somiar amb ser mag

nacho diago dias de nocilla y magia

El mag i actor Nacho Diago presenta al Teatre Municipal Carmen Tur de la Vall el seu espectacle Días de nocilla y magia, una funció de màgia (i molt més) que ens traslladarà als 80, l’època en què els entrepans de nocilla eren els preferits dels nens i en què Espinete i el programa ’1, 2, 3′ triomfaven en televisió, per explicar-nos la història dels començaments d’un xiquet que va somiar amb ser mag. Serà el diumenge 22 de febrer a les 19.00 en una única funció amb entrada gratuïta i recomanada per a públic de 6 a 100 anys.

Días de nocilla y magia és un espectacle de teatre, records, rialles, humor, màgia i sandvitxos de nocilla. A partir d’ací, Diago explica la història (pel que sembla autobiogràfica) d’un xiquet que va voler ser mag, malgrat tenir-ho tot en contra. Una proposta divertida, poètica i que enganxa, molt.

Un espectacle de màgia diferent, usant la memòria residual del públic per connectar amb ell i traslladar-lo al moment en què un simple sandvitx de nocilla ho era tot, i un truc de màgia et deixava extasiat, amb un somriure carregat d’il·lusió i fantasia. Recorrent al teatre gestual, llenguatge televisiu i cinematogràfic, molt d’aquella dècada dels 80, Diago guia l’espectador pels records a través de la màgia i l’humor.

Nacho Diago és un valencià que des de menut va somiar amb ser mag. Va estudiar per ser Enginyer Agrònom per la Universitat Politècnica de València UPV, acostant-se així a les seves arrels familiars. No obstant això, tot i tenir lloc de treball i una vida que començava a caminar, ho va deixar tot per dedicar-se al que li movia de veritat: fer feliç a la gent a través de la màgia. Així que es va llançar a actuar en xicotets locals, es llicencia en art dramàtic per l’ESAD València i, el 2005, va guanyar el Primer Premi de Màgia al XXVII Congrés Màgic Nacional, el que li va convertir en el campió d’Espanya.

D’aquesta manera, i a base d’anys de pràctica i experiència, s’ha forjat una prestigiosa carrera en un món tan difícil com el de prestidigitador, així com en el d’actor, apareixent en diferents pel·lícules i sèries, com la famosa Amar en tiempos revueltos, de TVE.

Días de nocilla y magia omplirà la retina (i el cor per als nostàlgics) de bonics records, però sobretot del millor il·lusionisme amb una bona dosi d’humor. Un autèntic viatge en el temps, amb la màgia com a companya de seient. I una ocasió ideal per compartir la màgia amb els menuts de la família.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!