L’art underground i el jazz, protagonistes dels propers tallers de Críos&Roll

criosandroll las naves valencia

Aquest febrer vos donarem més d’un motiu per agafar el tren i llançar-vos a València. Per ser exactes, vos donarem tres: Sendak, fanzines i cassets, Mardi Grass i el Jazz + Carnestoltes i Críos&Roll. Els dos primers són els tallers didàctics que els dissabtes 7 i 21 d’aquest mes tindran lloc a Las Naves, un centre que en pocs anys ha aconseguit fer-se un lloc en l’escena cultural valenciana i situar-se gairebé al mateix nivell que La Rambleta pel que fa a iniciatives ludicoculturals per a xiquets es refereix.

El tercer és el culpable que propostes com les que a dalt indiquem existeixen i que a molts pares, entre els quals m’incloc jo, ens entren unes ganes tremendes de tornar a ser xiquets. Encara que siga durant 90 minuts, el temps que duren les activitats que el duo format per Susana Monteagudo i Elisa Matallín ha ideat per introduir els més menuts en el món de l’underground valencià i del jazz.

Així podríem gaudir d’històries com La cuina d’una nit, un llibre de Maurice Sendak que es va fer famós per la nuesa del xiquet que apareixia a la portada i que Críos&Roll recupera per fomentar el gust per la lectura en els més menuts. O de Si només tingués una trompeta: el jove Louis Armstrong, una història que ens mostra la vida del famós trompetista nord-americà i que ens endinsa en el carnaval de Nova Orleans, el Mardi Grass. També podríem conèixer alguns dels fanzines infantils que van marcar tendència a València, dissenyar la nostra pròpia revista contracultural i gravar la nostra veu en un suport que ja ha caigut en desús, el casset. Fins convertir-nos en un xicotet Jim Flora i crear el nostre propi pòster a partir de les seves il·lustracions seria possible si fóssim xiquets.

De moment, ens quedarem amb el plaer de veure com ells, els més menuts, s’ho passen d’allò més bé aprenent i creant i amb la il·lusió que les propostes culturals de Críos&Roll no acaben ací. I és que, encara que els seus responsables no ens avancen noms ni dates, asseguren que el 2015 hi haurà més tallers com aquests.

Una dada: si no voleu que els vostres fills es perden Sendak, fanzines i cassets o Mardi Grass i el Jazz + Carnestoltes, reserveu places més aviat possible. Com vos podeu imaginar, els tallers de Críos&Roll volen.

 

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!