Festes de Carnestoltes i cinc idees irresistibles per a disfressar-se

carnaval

Ja es respira Carnestoltes. D’Almenara a Vinaròs i de Sogorb a Morella, el gruix dels carnestoltes se celebrarà aquest cap de setmana de febrer: dissabte 14 i diumenge 15. Disfresses i ganes de passar-ho bé. Els dos ingredients que s’uneixen per gaudir d’una festa tradicional que guanya cada vegada més seguidors. Una festa on grans i menuts gaudeixen com nans. De les majestuoses desfilades de Vinaròs a la festa escolar amb La Banda del Drac a Vila-real passant, com no, pels Versots de Botafocs al Grau de Castelló. A continuació us presentem algunes de les celebracions més destacades i al final de l’article us suggerim cinc idees irresistibles per disfressar-se.

AL GRAU

El Rei Carnestoltes prendrà la vara de comandament del Districte Marítim el cap de setmana del 14 i 15 de febrer. La desfilada infantil al matí i els tallers donaran pas ja a la tarda al Gran Rua de Carnaval (20.00 hores) i al dia següent vetlla i Enterrament de la Sardina amb els tradicionals Versots de Botafocs Ball de Dimonis. Per gaudir de la festa sense haver d’agafar cotxe, l’Ajuntament de Castelló ampliarà l’horari del Tram fins a les 2.00 de la matinada.

A VINARÒS

Vinaròs, a la comarca del Baix Maestrat, celebra els seus carnavals declarats Festa d’Interès Turístic. Dies de diversió, música, festa, balls, color, … una ocasió única per viure una de les festes més interessants i participatives de la província de Castelló. Del 6 al 16 de febrer, la ciutat es transforma per a l’ocasió. Els dies centrals es viuran dissabte i diumenge amb els grans desfilades del Carnaval de Vinaròs. Els petits també tenen reservat el seu espai en la programació amb una desfilada divendres i festes pirates tot el cap de setmana. Podeu consultar el programa del Carnaval de Vinaròs punxant ací.

A VILA-REAL

A ritme de samba, batucada i xaranga i amb l’animació d’un espectacle visual i musical, Vila-real celebrarà el proper dissabte 14 de febrer la festa de Carnestoltes. Un esdeveniment organitzat per la Comissió de Penyes amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut que espera superar les 2.500 participants que es va registrar l’any passat.

Com a novetat la desfilada comptarà aquest any amb el Rei del Carnestoltes, personatge fictici que, a partir d’ara, presidirà la desfilada del Carnestoltes a la ciutat un seguici format per xanquers, malabaristes i acròbates. La festa del Carnaval començarà amb una concentració a les 18.00 a la plaça Major, desfilada a partir de les 20.00 per carrers Major Sant Jaume, Sant Pasqual, plaça Sant Pasqual, Polo de Bernabé fins arribar a plaça Mestre Joaquín Vidal i d’ací fins a la avinguda de Grècia.

Però el dia d’abans, divendres 13, el Carnaval tindrà gust escolar. A les 17.30 se celebrarà una festa per a escolars amb l’espectacle A l’abordatge, de La Banda del Drac, com a plat fort. Una manera de culminar en comú les celebracions que nens i nenes fan en els seus respectius centres. La plaça Major espera omplir amb els millors disfresses per ballar al ritme dels pirates de La Banda del Drac.

A ALMASSORA

La plaça Pere Cornel acollirà les activitats del Carnestoltes Pirata que se celebrarà el cap de setmana 14 i 15 de febrer. Danses pirates, gimcanes del cofre, contacontes, teatre, tallers, activitats esportives, inflables i un llarg etcètera posaran animació i diversió al cap de setmana de Carnestoltes. L’horari de les activitats serà d’11.00 a 14.00 tots dos dies i a la vesprada de 17.00 a 21.00 el dissabte i de 16.00 a 19.30 el diumenge. Més informació.

I, és clar, si parlem de Carnestoltes caldrà disfressar-se. Segur que ja teniu idees, però aquí vos deixem cinc disfresses irresistibles. O almenys així ens ho ha semblat a Espai Menut. En Bebés y más ens suggereixen diverses idees per causar sensació, però nosaltres ens quedem amb dos: una disfressa de pallasso i una disfressa de pluja. També ens ha encantat la proposta de disfressar-se de polp o de dinosaure i ens han arrencat un somriure amb una disfressa de Chicote, el popular i televisiu cuiner.

disfraz de payasodisfraz de lluvia

disfraz de chicotedisfraz de dinosaurio

disfraz de pulpo

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!