Supramúsica apropa el costat divertit de la clàssica amb un concert per a públic familiar

carnaval de los animales supramusica vila-real

Música clàssica en clau didàctica i per a tota la família. L’Orquestra Supramúsica ofereix aquest diumenge, 8 de febrer, un concert gratuït a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de Vila-real amb el qual el públic podrà conèixer de prop algunes de les claus de la música clàssica. La peça central serà El Carnaval dels animals, del compositor francès Camille Saint-Saëns, però també tocaran un parell de peces més com el molt conegut primer moviment de la Pequeña serenata nocturna de Wolfang Amadeus Mozart i el Playful Pizzicato de la Simple Symphony de B. Britten.

Per a aquest concert didàctic, la formació de l’Orquestra Supramúsica serà de dos violins primers, dos violins segons, dues violes, un violoncel, un contrabaix, una flauta, un clarinet, instruments de percussió i dos pianos. A més, tindrem la figura del director i el presentador que anirà guiant els més menuts dins de l’espectacle. Aquesta proposta té com a objectiu apropar la música clàssica a tota la família des d’una perspectiva propera i didàctica. Res millor per gaudir de les composicions dels clàssics de conèixer de prop els instruments que la fan possible.

El compositor va plantejar El Carnaval dels animals com un “divertiment” o broma musical per a un dia de Carnestoltes. Apareixen lleons, gallines, tortugues, cangurs, rucs i diversos animals més i té fins tocs de bon humor per aquí i per allà. I en directe tot això sona encara millor així que val la pena fer buit a aquest concert a l’agenda d’activitats amb xiquets. Saint-Saëns va prendre prestada música d’altres compositors i la va posar en un context molt diferent de l’original; així va inserir des de cançons antigues franceses fins al Can-can, passant per un tros de la Dansa Macabra del mateix Saint-Saëns. Una fina paròdia de la música i una gran obra orquestral que podreu gaudir de la mà de l’Orquestra Supramúsica a l’Auditori Municipal de Vila-real aquest diumenge a partir de les 12.00.

L’Orquestra Supramúsica va ser fundada el 1989 a la ciutat de Vila-real amb la finalitat doble d’omplir, d’una banda, el buit existent en aquest moment pel que fa a formacions orquestrals en la Plana ia les comarques veïnes, i d’una altra banda, d’oferir als músics joves, especialment als estudiants d’instruments de corda, un lloc on poder formar-se en la disciplina orquestral. Vint-i-cinc anys de trajectòria avalen la tasca musical d’una orquestra que en aquesta ocasió ha decidit apropar la seua música als petits de la casa.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!