Les festes de Castelló en clau didàctica i en versió teatral amb el tio Nelo

el tio nelo i les festes de castello actuacio D

Les festes de la Magdalena ja gairebé són ací. Splai Teatre s’avança uns dies a la inauguració oficial amb la representació de El tio Nelo i les festes de Castelló al Teatre del Raval, un espectacle musical divertit, didàctic, en valencià i dirigit al públic infantil i familiar que pretén mostrar l’origen de la nostra ciutat en clau de teatre didàctic. Anoteu la data: dimarts 3 de març a les 19.00. L’obra dura uns 60 minuts aproximadament i en ella intervenen tres actors i dues actrius que canten, ballen, interpreten, manipulen titelles, fan llum negra, etc. Les entrades, a 6 euros, es poden adquirir el mateix dia de la funció a les taquilles del teatre i anticipades a la plataforma Entradium.

L’espectacle es va estrenar el 24 de març de 2011 i des d’eixe any, Splai Teatre intenta representar cada any a la vespra de les festes de la Magdalena. L’any passat van programar una funció matinal per a les escoles i va ser tal l’èxit que aquest any s’ha ampliat a dues les funcions matinals, incloses en una campanya de teatre escolar impulsada per la pròpia companyia amb el nom de Teatrescola 2015. Als col·legis participants els han remès un dossier didàctic perquè els mestres puguin treballar l’espectacle abans de la funció i en què s’aborda l’origen de la ciutat, història, símbols,… així com les lletres de les cançons de l’espectacle.

el tio nelo i les festes de castello cartellEl tio Nelo i les festes de Castelló està dividit en tres parts, sent el fil conductor un simpàtic vellet castellonenc, el tio Nelo, que endinsarà el públic en la història i les tradicions més arrelades de la nostra ciutat. La primera part explica l’origen de la ciutat. Parla d’un poblat dalt del turó, del Castell Vell i de la llicència atorgada pel Rei Jaume I, que va traslladar aquells pobladors des de la muntanya fins a la Plana per fundar el que avui coneixem per Castelló fa més de 760 anys. A la segona part coneixerem Lledó, una jove que vol construir una gaiata i no sap com. Amb l’ajuda del Sinyó Pepe El gaiater, aprendrem com fer-ho i els principals elements que conformen el símbol de les festes de la Magdalena.

Finalment descobriran com el Rotllo i canya va arribar a convertir en l’himne de les nostres festes. Com el Mestre García va aconseguir recollir les cançons populars que es cantaven en cada racó de la ciutat i convertir-les en una de sola, que aviat es convertiria part fonamental de la festa.

Preparense tots, grans i menuts, per gaudir d’aquest espectacle creat i interpretat per la companyia Splai Teatre amb tota il·lusió i estima cap a la ciutat de Castelló i cap a les festes que serveixen cada any per commemorar la seua fundació.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!