Tallers, batucada, dimonis i teatre per a la Festa per la Llengua

festa per la llengua

Vila-real es prepara per rebre aquest diumenge 29 de març a més de 15.000 persones per celebrar la 28a edició de la Festa per la Llengua. Una festa lúdida i reivindicativa per a tots els públics organitzada per Escola Valenciana. El paratge natural del Termet serà l’escenari d’una nova edició d’aquesta Trobada d’Escoles en Valencià, que ha passat en diverses ocasions per la ciutat, i on els escolars i la defensa del valencià són, fonamentalment, els autèntics protagonistes.

La programació, que compta amb la participació d’AMPA, escoles i instituts de la Plana i l’Alcalatén, acompanyades per associacions, editorials i entitats cíviques, arrencarà a les 10.00 hores amb el muntatge de parades i l’obertura de tallers de tota mena, majoritàriament dedicats a manualitats i la gastronomia tradicional. S’instal·laran unes 100 parades, de les quals pràcticament la meitat seran representants dels centres educatius i, la resta, d’editorials, associacions cíviques i culturals.

L’Ajuntament de Vila-real faciltará el desplaçament amb un autobús gratuït que, al llarg del dia, realitzarà diverses parades, amb inici a l’avinguda Riu Ebre i final al Termet. A més, per als que vénen a la ciutat des d’altres municipis, s’ha habilitat una zona d’aparcament gratuït en els Carmelites. La col·laboració també s’ha fet palesa en la programació amb un espectacle de Xarxa Teatre, titulat El Senyor tornavís, que servirà per tancar una jornada festiva.

Aprofitant la convocatòria d’aquesta festa, l’Ajuntament de Vila-real ha organitzat nombroses activitats culturals durant tot el mes de març com exposicions, conferències, cinema o teatre que finalitzaran el proper divendres 27 de març amb els Premis Sambori on participaran 4.500 alumnes i 50 centres de les comarques de Castelló.

PROGRAMACIÓ XXVIII FESTA PER LA LLENGUA | VILA-REAL 2015

Dissabte 28 de març
17.30 h Cercavila de crida a la Festa per la Llengua, amb el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, acompanyats pels gegants de Vila-real i pel grup de dimonis de Castelló Botafocs, pels carrers del centre de Vila-real
18.00 h Taller de foc a càrrec de Botafocs i, a continuació, encesa del bestiari i ball de dimonis, a la plaça Major

Diumenge 29 de març | Festa per la Llengua al Termet
9.00 h Muntatge de llocs
10.00 h Crida a la festa amb batucada i cercavila a càrrec de Sambalea
10.00 h Obertura de tallers
11.00 h Actuació dels grups de ball de la Congregació de Filles de Maria
Immaculada
11.00-13.00 h A la Casa de la Assut ia les instal·lacions hidràuliques
11.00-13.00 h Activitats al Centre de Natura El Termet
11.00-14.00 h Visites guiades al Museu Etnològic. Al vestíbul, exposició dels treballs finalistes del concurs de dibuixos i logotips de la Festa
11.30 h Batucada i cercavila a càrrec de Sambalea
13.30 h Lectura del manifest i parlaments institucionals
16.00 h Actuació, a càrrec de Xarxa Teatre, amb l’obra El senyor tornavís
17.00 h Orxata i fartons per a tots els participants i tancament de la Festa per la Llengua

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!