El Cicle Femení Singular s’obre al teatre compromés i per a públic familiar

proyecto caravana la vuelta a la tortilla portada

La Fundació Caixa Castelló obre el seu cicle Femení Singular al teatre amb l’últim espectacle de Proyecto Caravana, titulat La vuelta de la tortilla: nadie dijo que conciliar fuera fácil. Una obra de teatre que repassa, en clau d’humor, la conciliació familiar. Una proposta pensada per a públic adult però que també permet ser disfrutda per nens i nenes d’últims cursos de Primària. I per si necessites més motius per anar, l’entrada és gratuïta fins a completar aforament. Serà aquest divendres, 24 d’abril, a les 19.00 a la sala d’actes de l’edifici Hucha.

L’obra, amb guió original de Pep Bello i Maria Peré -actors de Projecte Caravana- i dirigida per Tino Pons, posa sobre l’escenari els estereotips de gènere i de com afecten a la societat els rols que generalment estan acceptats per tots dos sexes . En clau, això sí, d’una àcida, divertida i mordaç comèdia teatral.

La vuelta de la tortilla va ser estrenada el maig de 2014 i va ser la primera aposta de teatre per a adults realitzada per la companyia amb arrels castellonenques però establerta a Olba, el primer poble de la província de Terol des de la Pobla d’Arenós. El segell surrealista que barreja la candidesa del clown amb la doble lectura i la mordacitat dels dos actors troben el seu seient també en aquest muntatge.

L’obra està protagonitzada per Benigno, a qui li ha tocat una setmana de vacances al càmping Leches la leche. Se li presenta així l’oportunitat de passar uns dies tranquil·lament per poder descansar de la família, de la feina i de gairebé tot el que l’envolta. Un temps que podrà dedicar a si mateix. Però descobrirà que no tot és el que sembla. En qualsevol cas serà una experiència nutritiva i reveladora que canviarà la seva vida per complet.

proyecto caravana la vuelta de la tortillaProyecto Caravana és un col·lectiu de joves creadors castellonencs que desenvolupen les seues inquietuds artístiques i pedagògiques a través del teatre. Des de la perspectiva del teatre artesanal de xicotet format proposen espectacles que posen de manifest la fantasia existent en la quotidianitat. En aquest cas, la companyia posa sobre la taula -o millor dit, sobre l’escenari- aquest singular plat sobre conciliació familiar, una reflexió transplanetaria sobre gèneres, degéneros, estereotips i rols. Un espectacle integral que pot contenir traces d’humor, surrealisme i qüestionament saludable. I, repetim, per a tots els públics.

En La vuelta de la tortilla es reflexiona sobre com la cohesió territorial i la plena igualtat de drets, oportunitats i serveis per a tothom resulta avui indissociable dels processos de desenvolupament rural sostenible. A través d’accions i activitats com aquesta, el projecte de cooperació intraterritorial Concilia, que es desenvolupa en quatre comarques d’Aragó mitjançant els Grups de Desenvolupament Local, impulsa la inserció sociolaboral, l’empoderament de les dones i la promoció de la participació activa en el medi rural.

Perquè el teatre, a més d’entreteniment és una poderosa arma pedagògica i de conscienciació social. La volta a la truita posa sobre l’escenari l’excusa perfecta per parlar sobre igualtat de gènere i d’oportunitats amb els menuts, per què no.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!