La química musical de Dani Miquel torna a Castelló per a presentar el seu nou disc

dani miquel_opt

Es presenta com un alquimista musical al seu web. I ho explica. “Alquimista perquè m’agrada jugar amb instruments reals i altres inventats”. Raó no li falta. Però és que, a més, els seus concerts tenen (molta) química. I els que ho han vist en directe saben que no exagerem. Així és el cantacançons Dani Miquel -impossible no conèixer el seu nom per a qualsevol que seguisca mínimament la música en valencià-, que presumeix sempre que pot de les seues arrels dolçaineres. I torna a Castelló per a presentar el seu nou disc aquest dissabte 2 de maig a la mateixa plaça que va omplir en Magdalena i de la mà, igual que llavors, de la Colla El Rogle en col·laboració amb el Casal Popular i la Cosa Nostra.

Les cançons incloses en el seu nou CD De Vinaròs a Oriola el país vola! sonaran de nou en la plaça l’Ereta de Castelló (oficialment Isabel la Catòlica) a partir de les 18.00. Berenar inclòs. I aquesta vegada arriba acompanyat dels Ma Me Mi Mo Músics. Una d’aqueixes cites que mereixen la pena de per sí mateix però que a més és gratuïta. No vos ho perdeu. Els concerts de Dani Miquel molen.

dani miquel a CastellóMolen per la seua música. Per les seues lletres. Per la química amb el públic (grans i xicotets). Molen perquè tenen tot el que té de bo un concert i tot el que té de bo d’un espectacle interactiu i participatiu. Els qui van abarrotar la plaça l’Ereta la passada Magdalena van ballar, van cantar i fins i tot, més d’un, va fer un revolcó pel terra. Dani Miquel domina l’escenari i es desenrotlla com a pocs amb el públic infantil i familiar. La seua capacitat d’improvisar, d’interactuar, la qualitat del seu treball i el feeling amb l’audiència li permeten ficar-se al públic en la butxaca quasi des del primer minut.

Els jocs, els balls i els embarbussaments formen part de l’espectacle musical -el de Dani Miquel són molt més que concerts-. I també ho serà aquest dissabte. El seu nou treball De Vinaròs a Oriola el país vola! inclou una picada d’ullet a la Panderola, per si necessitàveu un motiu més per a sumar-vos a la festa.

A Dani Miquel l’hem vist dues vegades en directe a Castelló. El concert de Magdalena que vos hem comentat i, la primera vegada, en la matinal per a públic familiar de la segona edició del Trovam!, en una sessió en la qual va compartir l’escenari de la plaça de la Pau amb Pelandruska i Rodamóns. Llavors ens vam quedar amb ganes de més. Per a qui no l’haja vist en directe ja vos diem que la seua música, les seues lletres i les seues taules sobre l’escenari enganxen.

La seua personal música és un homenatge a la cultura tradicional valenciana i, en concret, al cançoner popular “parit en aquesta terra”. De fet, la seua trajectòria musical és la història de la posada en valor d’aquest cançoner després que, ja fa uns anys, s’adonés que xiquets i xiquetes no coneixien moltes de les cançons infantils populars en valencià, com La Masereta se’n va al mercat, Tinc una caseta que no té trespol… o Pere de la mel a les que s’introdueixen “ritmes més moderns i s’adapta la lletra” perquè l’únic que necessitaven era “una mena de rentat de cara”.

El de l’Alcúdia és un referent de la música popular infantil en valencià, però un referent amb els peus en terra. Miquel es felicita perquè cada vegada hi haja més grups que permitisquen que “xiquets i xiquetes escolten cantar en valencià i puguen créixer basant-se en la nostra cultura”. I entre els noms de grups que segueixen la seua estela cita als castellonencs Trobadorets. Pau Tensos, el cantant, va pujar a l’escenari de la plaça l’Ereta a petició del propi Dani Miquel per acompanyar-li en Parlem en valencià!

A més, ha escrit alguns contes i ha tret diversos discos en solitari o col·laborant amb altres. Musiqueries (2009) conjuga text i música, i ha estat tot un èxit, tant que en 2012 va treure Més musiqueries, amb noves cançons, jocs i propostes sempre arrelades a la cultura valenciana.

Be Sociable, Share!

Noticies relacionades recents

Deixa un comentari

La teua adreça de correu electrònic no serà publicada. Els camps necessaris estan marcats *

He llegit i accepte l' avis legal

Pots consultar el tractament que fem de les teues dades i la forma d'exercitar els teus drets en la nostra Política de Privadesa

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Be Sociable, Share!